Târgul publicațiilor de artă "Friends with Books" din Berlin

Unele dintre cele mai frumoase apariții editoriale româneşti vor fi expuse, şi în acest an, în cadrul Târgului de publicații de artă, „Friends With Books”, eveniment care se desfășoară între 22 și 24 septembrie 2017 în Berlin (Hamburger Bahnhof - Museum für Gegenwart, Invalidenstraße 50-51, 10557 Berlin).

Expoziţia românească, sprijinită de Institutul Cultural Român din Berlin, cuprinde o selecţie a celor mai relevante tipărituri conexe scenei artistice româneşti, prin intermediul proiectului PUNCH, care prezintă în ediţia de anul acesta o selecţie de publicaţii şi cărţi de artist editate de Asociatia Peplus4, Galeria Posibila, PUNCH, Idea, Fundatia Art Encounters, Galeria Nicodim dar şi proiecte publicate independent de artişti tineri precum „How Does an Atom Know One Self ?” de Alin Cincă, „You Are Safe With Me” de Xandra Popescu şi Adrian Knuppertz, „In Almost Every Frame” de Andrei Nacu.

P U N C H este o librărie de profil și, în același timp, o platformă artistică, lansată la Bucureşti în anul 2014 și având ca obiectiv promovarea artiştilor, a micilor edituri specializate în publicaţii de artă, precum și a organizaţiilor şi instituţiilor culturale din România care doresc să ajungă la un public mai numeros, divers şi internaţional. Librăria on-line oferă o selecţie de publicaţii actuale şi relevante, axate pe teorie şi practici contemporane în artă, arhitectură, fotografie şi design.

Friends With Books este unul dintre cele mai notorii târguri de publicaţii de artă din Europa, care adună în fiecare an peste 150 de publisheri de artă, fotografie, design şi muzică experimentală din peste 25 de ţări şi se desfăşoară în fiecare an în Berlin, fiind găzduit de prestigiosul Hamburger Bahnhof. În 2015, cea de-a doua ediţie a Friends with Books, a avut peste 9.000 de vizitatori şi a cuprins şi un program de discuții, prezentări, performance-uri, lectures şi sesiuni de book signing. Mai multe informaţii despre eveniment se pot obține accesând site-ul oficial.