Taraful Haiducilor şi Gadjo dilo la E-uranus

Seara de marţi, 31 iulie 2007, va fi dedicată, în spaţiul experimental E-uranus, muzicii lăutăreşti autentice. Programul va începe la ora 19, cu mâncare „haiducească". De la ora 21, va fi proiectat filmului Gadjo dilo (" in Every Soul There's a Gypsy"), regizat de Tony Gatlif, iar la orele 23 va avea loc un concert susţinut de Taraful Haiducilor. Evenimentul este organizat de Metropolis Film, în parteneriat cu Institutul Cultural Roman şi Institutul Francez.

Originar din Clejani, Taraful Haiducilor a susţinut, începând cu 1988, concerte pe toate meridianele. Tokyo, Paris, Singapore, Londra, New York, Los Angeles sunt doar câteva dintre oraşele unde recitalurile Tarafului au cunoscut un mare succes. Muzica lor s-a bucurat de aprecieri superlative din partea unor personalităţi: „Cea mai bună formaţie ţigănească din lume" – Peter Culshaw, Telegraph; „Ceva mai presus de orice altceva am auzit" - Johnny Depp. În momentul de faţă, formaţia numără 11 membri, între 20 şi 85 de ani.

În Gadjo dilo, căutarea unei cântăreţe de muzică lautarească auzită pe o casetă devine o călătorie iniţiatică în lumea fascinantă a muzicienilor romi români. Deşi a fost foarte bine primit în numeroase ţări, Gadjo dilo nu a fost distribuit în cinematografele din România. Produs în 1997, filmul l-a consacrat pe Tony Gatlif ca regizor cu un stil unic şi a fost distins cu premii la festivaluri internaţionale importante, precum Locarno, Montreal, Paris, Sao Paulo, Bruxelles.

Biletele se găsesc la Cărtureşti, la E-Uranus şi pe www.bilete.ro. Preţ: 20 RON.
Parteneri media: Radio Guerilla, Cotidianul, B24 FUN, Time Out.
Contact media: Sabina Niţu, Metropolis Film, tel. 0788631439