TANZGRENZEN: DESCHIDEREA FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL MOVE OP! DIN BERLIN CU UN SPECTACOL-COLAJ DE RADU AFRIM

16 august 2013

TANZGRENZEN: DESCHIDEREA FESTIVALULUI INTERNAŢIONAL MOVE OP! DIN BERLIN CU UN SPECTACOL-COLAJ DE RADU AFRIM
Teatru

Loc: Neuköllner Oper, Karl-Marx-Str. 131-133, NO Studio
Ora: 22.30

ICR Berlin prezintă în deschiderea Festivalului Internațional de Teatru Muzical Move Op! spectacolul „Songurile lui Afrim" (Parcours durch Theatersongs von Radu Afrim).
Festivalul Internațional de Teatru Muzical Move Op! are loc în perioada 16 - 25 august 2013, reunind producții, artiști și trupe renumite din întreaga lume.

„Songurile lui Afrim” reprezintă un format inedit de momente muzicale din spectacolele unuia dintre cei mai importanți regizori de teatru români ai momentului, reunind spectacole precum „E doar sfârșitul lumii" (Teatrul Odeon), „Kinky ZoOne" (Green Hours), „Piața Roosevelt" și „Boala familiei M" (Teatrul Național din Timișoara), „Mesajul cosmonautului către femeia pe care a iubit-o cândva în Uniunea Sovietică", „joi.megaJoy" etc. Momentele muzicale sunt susţinute de Cristina Pădurariu, Călin Stanciu Jr., Ion Rizea, Andrea Tokai, Luiza Zan, Liana Mărgineanu, Mihai Smărăndache, pe muzica live susținută de compozitorul Vlaicu Golcea împreună cu muzicianul Ioan Pascu.
Stilul original de a face teatru l-a propulsat pe Radu Afrim între cei mai buni regizori din țară în urmă cu aproape un deceniu. Refuzând convențiile și abordând aproape întotdeauna texte contemporane, despre care spune că „vorbesc extraordinar de profund despre noi", Afrim a fost răsfățat din plin cu laudele criticilor de specialitate, dar și cu aplauzele publicului. S-a bucurat, ca atare, şi de numeroase colaborări atât în țară cât și peste hotare. Doi ani consecutiv (în 2006 și în 2007) a primit Premiul UNITER pentru cel mai bun regizor, iar în 2009 a fost distins cu Premiul Coup de Coeur de la Presse la Festivalul de la Avignon (Franţa), una dintre cele mai prestigioase „competiții" de gen din Europa. Publicului german îi este cunoscut datorită montării spectacolului „Sfârșitul ploii" la celebrul Residenztheater din München, spectacol realizat în anul 2011. Acesta a avut parte de o excelentă receptare la public și în presă, aducându-i regizorului Radu Afrim recunoaștere în spațiul german.