Succes praghez al operei "Evgheni Oneghin" în regia lui Andrei Şerban

După premiera operei „Evgheni Oneghin", publicul prezent şi critica de teatru au reacţionat pozitiv la noua abordare scenică propusă de regizorul Andrei Şerban. Întregul spectacol este adus în actualitate, prezentând povestea de dragoste dintre Tatiana şi Oneghin în Rusia secolului al XXI-lea. Astfel, nici de data aceasta, Andrei Şerban nu a omis să şocheze, ajutat fiind şi de scenografia şi costumele realizate de Adriana Grand. Spectacolul va avea reprezentaţii pe durata întreagii stagiuni 2009 – 2010 a Teatrului Naţional din Praga, în două formule interpretative.
„Este lăudabil efortul Teatrului Naţional praghez de a atrage un regizor recunoscut pe plan mondial. Dar, nici în acest caz, rezultatul nu este un succes garantat. Regizorul Andrei Şerban, care semnează noua montare a operei Evgheni Oneghin de P. I. Ceaikovski, a abordat această lucrare clasică sub forma unei paralele îndrăzneţe cu înalta societate decadentă de tip mafiot din Rusia contemporană (şi nu numai)." (Věra Drápelová, Mladá Fronta DNES, 24 martie 2009)

După succesul înregistrat cu „Evgheni Oneghin", se prefigurează un nou produs semnat de Andrei Şerban pe una dintre scenele pragheze: „Spovedanie la Tanacu". Institutul Naţional de Teatru, cu sprijinul Teatrului Naţional din Praga şi în coordonare cu Institutul Cultural Român acreditat în capitala cehă, are în vedere o posibilă itinerare a spectacolului în Repulica Cehă și în Slovacia. Spectacolul, realizat după romanul omonim al Tatianei Niculescu-Bran, redactor-şef al BBC World Service, a mai fost prezentat pe scena teatrului La MaMa ETC din New York şi la Teatrul Odeon din Bucureşti, precum şi la Varşovia.


Contact:
Institutul Cultural Român din Praga
Tel. 00420 - 222 523 096
Mobil: 00420 - 723 222 896
Email: praga@icr.ro