STOCKHOLM. Seria de poezie contemporană românească continuă cu poetul Claudiu Komartin și actrița Adriana Savin

Poetul Claudiu Komartin și actrița suedeză de origine română Adriana Savin continuă seria de recitaluri online de poezie contemporană românească, inițiată de ICR Stockholm. Aceștia vor prezenta publicului ICR Stockholm două poeme din volumele: „Circul domestic” și „Un anotimp în Berceni”, iar al treilea poem este unul nou, inspirat de realitatea ultimelor luni.

Claudiu Komartin (n.1983) poet, critic literar şi traducător, a publicat volumele de poezie Păpuşarul şi alte insomnii (Editura Vinea, 2003, 2007, Premiul Naţional „Mihai Eminescu” pentru debut); Circul domestic (Editura Cartea Românească, 2005, Premiul pentru poezie al Academiei Române) şi Un anotimp în Berceni (Editura Cartier, 2009, 2010). Selecţii din poemele sale au fost traduse în franceză, engleză, germană, sârbă, maghiară, bulgară, polonă, japoneză şi coreeană. Din anul 2010 este fondatorul clubului de lectură Institutul Blecher şi redactor-şef al revistei „Poesis International”.

Adriana Savin este actriță suedeză de origine română, care activează la Stockholm în artele spectacolului și film. Și-a început cariera într-o mare producție a regizorului Ingmar Bergman la Teatrul Regal Dramaten din Stockholm. Și-a continuat apoi studiile la Academia de Teatru și de atunci s-a făcut cunoscută ca actriță atât în spectacole de teatru, cât și în film.

Înregistrarea poate fi urmărită la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=nJwKvdoJwcU