Standul României de la Festivalul Internațional al Cărții de la Budapesta, organizat de MCIN şi ICR

Standul României la cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Internațional al Cărții de la Budapesta, care are loc în perioada 25-28 aprilie, este organizat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) în parteneriat cu Institutul Cultural Român. 

Manifestarea reunește anual aproape o sută de expozanţi și peste 60.000 de vizitatori în complexul expoziţional Millenáris, fiind unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din regiune.

Anul acesta, invitații la evenimentul de la Budapesta sunt autorii Florea Țuțuianu și Pavel Șușară. Li se vor alătura, în calitate de invitați ai ICR Budapesta, scriitorul Andrei Dósa cu romanul "Ierbar" și jurnalista Brândușa Armanca, coautor al volumului "Dalnic, istorii nespuse din satul lui Doja. Reporteri în secuime". La prezentarea traducerii în limba maghiară a volumului, autoarea va fi însoțită de Molnár-Bánffy Kata, expert în comunicare, coordonator programe culturale și Tiberiu Boca, jurnalist, precum și de reprezentanți ai Asociației Editorilor din Romania.

Evenimentele de la standul României vor debuta vineri, 26 aprilie, și se vor încheia sâmbătă, 27 aprilie, cu o dezbatere intitulată Cum spargem „tavanul de sticlă” al poeziei?, cu participarea autorilor invitați.