Standul ICR, unul dintre cele mai atractive de la Bookfest

ES Președintele României Klaus Werner Iohannis, ES Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii (Invitatul de Onoare Bookfest 2018), ES Tamar Samash, ambasadorul Israelului, ES Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei, ministrul Culturii și Identității Naționale George Ivașcu, președintele Institutului CulturaL Român, doamna Liliana Țuroiu, vicepreședintele Institutului Cultural Român, domnul Mirel Taloș,  Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, și multe alte personalități ale vieții publice și culturale au venit la pavilionul B2 de la Romexpo ca să deschidă, miercuri, cea de-a XIII-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest.

Aflat pentru al treilea an consecutiv sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Salonul Internațional de Carte Bookfest s-a deschis cu o conferință având titlul „Carte, Educație, Viitor“, eveniment înscris în calendarul de activități organizate sub egida Proiectului „România Educată”, inițiat de Președintele României. Alături de președintele Klaus Werner Iohannis, au vorbit despre importanța cititului scriitoarea Ioana Pârvulescu și jurnalistul Marian Voicu.

Scurt inventar al ofertelor ICR la Bookfest 2018:

Institutul Cultural Român va participa la Salonul Internațional de Carte Bookfest, desfășurat în perioada 30 mai - 3 iunie 2018 la Romexpo, Pavilonul B2 cu un stand propriu de 40 mp.

Vineri, 1 iunie, de la ora 16.30, Institutul Cultural Român organizaeză, în prezența autoarei, lansarea albumului „Costumul de teatru. De la schiță la miracol” de Doina Levintza. Vor vorbi despre album doamna Liliana Țuroiu, președintele ICR, și regizorul Andrei Șerban.
-Sâmbată, 2 iunie, de la orele 12.00, va avea loc la standul ICR dezbaterea „Text și imagine” organizată cu prilejul lansării albumului „Desenul din atelier” (volumele I și II) de Iolanda Malamen, în prezența și cu participarea autoarei, a doamnei Ruxandra Garofeanu și a publicistului Adrian Mihalache. De asemenea, domnul Ion Bogdan Lefter, eseist și critic literar, va fi prezent la dezbaterea in jurul lansarii albumului doamnei Iolanda Malamen.
- Duminică, 3 iunie, de la ora 14. 00, va avea loc la standul ICR lansarea versiunii în limba română albumului Les Roumains de Paris de Basarab Nicolescu și Louis Monier - apărut la editura Editions Michel de Maule, cu sprijinul Institutului Cultural Român, prin programul Publishing Romania -, publicată de editura Vremea.  Vor participa domnul Mirel Taloș, vicepreședintele ICR, doamna Silvia Colfescu, directoarea editurii Vremea, și traducătorul Lucian Dindirică.
Titlurile editate de ICR vor fi disponibile la standului Institutului (nr. A16, pavilionul B2) cu o reducere de 30%.

La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului este liberă atât în cadrul Salonului de Carte, cât și la toate evenimentele și proiectele interactive programate pe durata acestuia. 

Programul de vizitare va fi: miercuri, 30 mai — 10:00-20:00; joi, 31 mai — 10:00-20:00; vineri, 1 iunie— 10:00-21:00; sâmbătă, 2 iunie — 10:00-21:00; duminică, 2 iunie — 10:00-20:00.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul trecut (București, 24-28 mai 2017) au fost prezente peste 150 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări şi dezbateri până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.

Invitat de onoare al acestei ediții a fost Suedia, fiind prezente nume precum Mårten Spångberg, Stina Wirsén, Cecilia Hansson, Athena Farrokhzad, Majgull Axelsson și Fredrik Backman. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia și Israel.

Salonul de Carte Bookfest are ediții locale în Timișoara, Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș, Iași, Brașov și o altă ediție internațională la Chișinău.

Programul evenimentelor poate fi consultat și pe www.bookfest.ro

Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și al Ambasadei Statelor Unite ale Americii din București. Pentru al treilea an consecutiv, Salonul Internațional de Carte Bookfest este organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.