Spectacolul „Strada cu îngeri”, prezentat de Teatrul de Păpuși „Puck”, a bucurat sute de copii la „Izmir International Puppets Days” din Turcia

Spectacolul „Strada cu îngeri”, în regia, scenariul și scenografia lui Decebal Marin, prezentat de Teatrul de Păpuși „Puck”, în cadrul festivalului „Izmir International Puppets Days” din Turcia, cu sprijinul ICR Istanbul, a fost un succes pentru sute de copii. 

Piesa de teatru a avut trei reprezentații pe scena sălii de teatru de la Izmir Sanat: vineri, 15 martie, sâmbătă, 16 martie și duminică, 17 martie. Au participat sute de spectatori, iar reacțiile de la final au fost compleșitoare: aplauze prelungi, ovații și chiar îmbrățișări din partea micilor spectatori.

İzmir Uluslararası Kukla Günleri (Izmir International Puppet Days) se defășoară anual în Turcia. Ediția din acest an (a 13-a) a avut loc între 28 februarie și 17 martie 2019. Pe scena festivalului au evoluat artiști din țări precum: Macedonia, Argentina, Germania, Brazilia, Bulgaria, Estonia, Franța, Coreea de Sud, Olanda, Spania, Israel, China, Italia, Australia, Japonia, Canada, Ungaria, Norvegia, Polonia, Rusia Turcia și România.

Spectacolul „Strada cu îngeri” a avut premiera la Cluj la începutul anului 2017 și ilustrează legătura dintre oameni și îngeri, abordând teme ca bunătatea, frumusețea și credința în mai bine. Între altele, a avut reprezentații la diferite festivaluri naționale și internaționale și a fost distins cu premii importante. De exemplu, a adus la Cluj două distincții de la cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii de la Subotica – Serbia. Mai exact, artiștii clujeni au fost recompensați cu Premiul pentru cele mai frumoase păpuşi, realizate de Decebal Marin şi Ion Bătăiosu, şi cu Premiul pentru calitatea mânuirii păpuşilor, acordat celor patru actori care alcătuiesc distribuţia spectacolului.

Actorii prezenți la izmir au fost: Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan. Caracterele sunt realizate de Ion Bătăiosu și Decebal Marin, sculptura este semnată de Florin Marin, pictura de Elena Ilaș, iar muzica de Traian Păcurar.

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în anul 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.