Spectacolul „Ruins True“, în regia lui Tompa Gábor, la Festivalul de Teatru Avignon OFF

Institutul Cultural Român sprijină participarea Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca la ediția 2011 a Festivalului de Teatru Avignon OFF cu o serie de reprezentații ale piesei Ruins True, în regia lui Tompa Gábor. Ruins True este o creaţie colectivă de dans, în spiritul operei lui Samuel Beckett, şi s-a născut ca o coproducţie între Sushi Center for the Urban Arts din San Diego şi Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. Spectacolele vor avea loc la Théâtre des Halles, în perioada 8-29 iulie 2011.

Din moment ce omul a fost izgonit din paradis, lipsa a devenit starea noastră naturală a vieţii. Timpul ruinează feţele noastre, pielea noastră, corpurile noastre, sentimentele noastre şi gesturile, dar există întotdeauna ceva care nu poate fi luat... în farmecul memoriei continuăm să levităm în demnitatea trecerii în nefiinţă, şi nu există niciodată un moment plicticos – trebuie să luăm de la început din nou şi din nou.

Spectacolul îi are în distribuție pe Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith (care semnează și coregrafia), muzica originală este compusă de Shahrokh Yadegari, iar scenografia este semnată de Ian Wallace.

Avignon OFF a apărut în 1963, în jurul prestigiosului Festival Internaţional de Teatru de la Avignon, ca festival alternativ și a devenit repede unul dintre cele mai mari evenimente de gen pentru companii independente din lume. La fiecare ediție Avignon OFF prezintă, în spații consacrate și neconvenționale, sute de spectacole din toate genurile, de la teatru tradiţional la teatru-dans, lecturi, musical, théâtre-café, circ şi mimă.

Detalii: www.avignonleoff.com/