Spectacolul Hedda Gabler, la Festivalul Internaţional „Ibsen” – Tokyo, 2016

ICR susține Teatrul Maghiar de Stat Cluj, considerat una dintre cele mai importante instituții de spectacole din țară, să participe cu spectacolul „Hedda Gabler" de Henrik Ibsen, în regia Andrei Șerban, la Festivalul Internaţional „Ibsen" de la Tokyo.

Spectacolul a câștigat numeroase premii UNITER (pentru Cea mai bună actriță în rolul principal, pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, pentru Cel mai bun actor în rol secundar) și va fi prezent în cadrul festivalului cu două reprezentații pe scena Theater Tram, în zilele de 10 și 11 decembrie 2016.

Festivalul Internaţional „Ibsen" de la Tokyo este organizat de compania de producție Theatre Office Natori, condusă de Toshiyuki Natori, care a produs spectacole dramatice, de dans contemporan, filme și diverse alte genuri. În ultimii ani, Theatre Office Natori a fost producătorul a numeroase spectacole după piesele lui Henrik Ibsen, puse în scenă de regizorul — cercetător al operei ibseniene – Mitsuya Mori, spectacole apreciate de public și de critica de specialitate, fiind invitate la Stockholm, Skien, Bergen, Londra și Indonezia.

Festivalul „Ibsen” din Tokyo, în cooperare cu Teatrul Național al Norvegiei, se organizează din trei în trei ani, în 2016 ajungând la cea de-a treia ediție.

Persoanele implicate în punerea în scenă a spectacolului sunt  Tompa Gábor, Andrei Șerban, Daniela Dima, Kovács Kinga/Vajna Noemi, Carmencita Brojboiu, Barsos Levente, Bogdán Zsolt, Hatházi András, Szűcs Ervin, Kézdi Imola, Pethő Anikó, Varga Csilla, Csutak Réka, Győrffy Szolt, Fábián Mihály, Buksa Péter, Kerekes Levente, Csiszér József, Deák Atilla, Molnár Tibor, Győrffy Zoltán, Gábor Ildikó, Kerekes Emőke.

Distribuția spectacolului este: Hedda Gabler– Imola Kézdi, Jörgen Tesman–Zsolt Bogdán, Doamna Elvsted–Enikő Györgyjakab / Anikó Pethő, Judecătorul Brack–András Hatházi, Ejlert Lövborg–Ervin Szűcs, Juliane Tesman–Csilla Varga, Berte–Réka Csutak.

Galerie foto spectacol pe site-ul oficial al teatrului Maghiar de Stat : http://www.huntheater.ro/foto_galeriad.php?soid=235