Spectacolul [Fragil] de Cosmin Manolescu, în turneu în luna iunie

Spectacolul [Fragil] de Cosmin Manolescu, in turneu in luna iunie

Fundația Gabriela Tudor organizează în luna iunie în cadrul programului E-Motional premiera spectacolului [Fragil] realizat de coregraful Cosmin Manolescu și interpretat împreună cu Giselda Ranieri (Italia) și Tanja Andreeva (Norvegia). După avanpremiera din 2014, piesa este prezentată acum în turneu la Luxemburg, 3 iunie, Cluj, 9 iunie, București, 12 iunie (partea 1) și 13 iunie (partea 2), și Riga, în cadrul festivalului Time to Dance, pe 18 și 19 iunie.

Piesa [Fragil] invită publicul să pătrundă într-un univers care dezvăluie fragilitatea și vulnerabilitatea vieții noastre cotidiene. [Fragil] este deopotrivă un spectacol de dans, un joc performativ, o instalație coregrafică, o petrecere sau pur și simplu o experiență care lucrează cu multiplicitatea identităților noastre.

Turneul începe în Luxemburg în conexiune cu un eveniment de amploare dedicat proiectului E-Motional, organizat în parteneriat cu TROIS C-L - Centrul de Creație Coregrafică din Luxemburg, al cărui program include, alături de spectacol, o instalație foto-video cu lucrări de artiști participanți în cadrul proiectului, între care Bogdana Pascal și Tania Cucoreanu, o conferință susținută Mihaela Mihailov (critic de teatru și dans) și o masă rotundă cu artiști și profesioniști ai dansului din Luxemburg și România.

Spectacolul de la București este prezentat în două părți interconectate, prima pe 12 iunie, ora 20:00 (într-un loc secret), a doua pe 13 iunie, la Centrul Național al Dansului București, ora 19:30.

Participarea la prima parte a spectacolului pe 12 iunie se face exclusiv pe bază de rezervare la adresa fragile @ e-motional.eu. Spectatorii cu rezervări confirmate vor primi adresa unde se va ţine spectacolul cu cîteva zile înainte de reprezentație. Accesul la partea a doua a spectacolului pe 13 iunie se face pe bază de bilet pus în vînzare de CNDB: https://www.tomtix.ro/564.

Turneul este organizat în cadrul programului „E-Motional: rethinking dance”, realizat cu sprijinul programului “Cultura” al Uniunii Europene. Proiectul cultural este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Detalii: contact @ e-motional.eu, http://zonadstudio.wordpress.com, [url=www.e-motional.eu ]www.e-motional.eu [/url]

Parteneri: Centrul Național al Dansului București, TROIS C-L, Luxemburg, Fabrica de Pensule, Time to Dance Festival, Riga. Cu sprijinul donatorilor din cadrul campaniei “E-Motional: ultimul apel”.

Credit foto: Daniela Pălimariu