Spectacolul de dans contemporan „My performance”, la ICR Beijing

Duminică, 30 octombrie 2016, la Centrul Cultural al Primăriei Dongcheng, Institutul Cultural Român de la Beijing, cu sprijinul Primăriei Dongcheng, organizează spectacolul de dans contemporan My performance realizat de coregrafa și dansatoarea Cătălina Gubandru și a prezentării proiectului său Dream Come Tree, iar în data de 31 octombrie 2016, la sediul Institutului, va avea loc întâlnirea artistei cu publicul, în cadrul căreia aceasta va vorbi despre cariera sa, despre spectacolele sale și despre dansul contemporan românesc în lume.

My performance este un spectacol conceptual realizat și prezentat de dansatoarea Cătălina Gubandru. Tema spectacolului este memoria și folosirea propriului corp pentru a măsura timpul și spațiul. Acest spectacol a fost prezentat în cadrul „Romanian Dance Platform 2008, Europe", „Motion Festival & Dance Dialogue" la Centrul Național al Dansului.

Dream Come Tree este un proiect conceput de Cătălina Gubandru și are la bază teoriile și conceptele dezvoltate de Georges Bataille în cartea sa „Partea Blestemată", și anume conceptul de exces și risipă. Teoria este aceea că în orice societate există un surplus care, atunci când nu este folosit la creșterea individuală sau la cea colectivă trebuie irosit, sacrificat, pentru a asigura un echilibru funcțional. Ineditul proiectului constă în faptul că se va desfășura în China, la Shenzhen, în cadrul programului internațional de rezidențe artistice „Handshake 302", în perioada 1-30 noiembrie 2016, la care a fost invitată coregrafa româncă, într-un apartament de cca.12mp în care artista va locui și va lucra. Proiectul se va realiza integrând comunitatea chineză locală și se va desfășura în apartamentul atelier și în spații publice exterioare.

Cătălina Gubandru, absolventă a Universității Naționale de Arte Teatrale și Cinematografice, Facultatea de Coregrafie, a Școlii Înalte de Balet din București și a Școlii Internaționale de Balet din Kiev (Ucraina), este o tânără talentată dansatoare și coregrafă. A fost profesor de dans la Universitatea de Artă din Târgu Mureș, secțiunea coregrafie, profesor de dans pentru neprofesioniști la Centrul Național al Dansului din București, la Liceul Național de Balet din București și a fost angajată ca dansator la „Orion Balet", Romanian Dance Company.

A participat la ateliere de dans contemporan, avându-i instructori pe Mihai Mihalcea, Varvara Ștefănescu, Florin Fieroiu, Wayne McGregoși Russel Maliphant, Felix Ruckert, Youkiko Shinozaki și Hein Rozdlal Avdal, Bandlien Brynjar, Tomiyo Sasaki și Ernest Gusella, Kyle de Camp, Carol Brown, Allyson Green, Karine Ponties, Sylvan groud, Damiano Foa și Oliver Renouf, Pascal Allio, Remy Heritier, Rachid Ouramdane, Rui Catalao, Silke Coaceți și Peter Stamer, în 2008, la Viena, la Masterclass-uri de dans, avându-i instructori pe Royston Maldoom, Mags Byrne, Tamara McLorg, Chris Bunstead, Janice Parker, în 2009, la  Belgrad, la atelierul de lucru pentru persoanele cu dizabilități, în 2011, la New York, Moving Dialogue - Melt workshop program, avându-i instructor pe Gwen Welliver, DD Dorvillier, Ori Flomin, Miguel Gutierrez, Yasuko Yokoshi.

A participat la zeci de rezidențe de creație și a realizat numeroase spectacole. A colaborat cu artiști la numeroase proiecte, precum „HyperBox", platformă experimentală de teorie și practică inițiată de Alina Popa și Florin Flueraș, documentarul „Lumina", regizor si scenarist Yllka Gjollesha & Suela Bako (Albania), „Discuția Performativă", împreună cu Cristian Nanculescu și Marin Voica, „Cie.Solo2", concept al Dariei Gusberti & Marion Alon, cu Vlad Petri, Mihai Mihalcea, Mateia Stănculescu, Carmen Coțofană, Felix Ruckert, Allyson Green, Valentina de Piante Niculae, Gigi Căciuleanu, Cosmin Manolescu, Andra Rotaru, spectacole de teatru cu regizorii Vlad Massaci și Radu Popescu.