Spectacolul „Cu drag, de Mărțișor”, la Teatrul Național București

Marți, 8 martie 2016, ora 19.00, în avanpremieră și în sprijinul proiectului de extindere a FestivaluluiInternațional de Muzică Mărțișor la București și a Festivalului Internațional George Enescu la Chișinău, în Sala Mare a Teatrului Național Ion Luca Caragiale din București, va avea loc spectacolul extraordinar Cu drag, de Mărțișor.

Programul include diverse genuri muzicale, fiind susținut de artiști consacrați din stânga Prutului, care vor împărtăși publicului bucureștean crâmpeie din atmosfera Festivalului Internațional de Muzică Mărțișor, ajuns, prin ediția din acest an, în Republica Moldova la cea de-a 50-a aniversare.

În deschiderea spectacolului, va evolua Ansamblul Național de Dansuri Populare Joc, fondat în 1945, deținător a șapte medalii de aur, la unele din cele mai prestigioase festivaluri internaționale. Sub conducerea directorului artistic, maestrul de balet Vladimir Curbet, laureat al Premiului de Stat, artist al Poporului, deținător al Ordinului Republicii, Ansamblul și-a asumat responsabila misiune de a face cunoscută, acasă și în lume, cultura întregului neam românesc, reușind să se afirme în cei peste 70 de ani de activitate artistică drept o veritabilă instituție de preluare și valorificare a tradițiilor, datinilor, ritualurilor și obiceiurilor naționale.

Partea a doua a spectacolului va fi susținută de Ana Cebotari, Cristina Pintilie, Alex Calancea & band  și  formația Briosonores - tineri și talentați artiști,  care vor prezenta un program cu muzică retro și contemporană, națională și internațională,  într-o interpretare originală.

Evenimentul se va desfășura cu sprijinul Compartimentului Înaltul Reprezentant pentru Republica Moldova din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului României, al Departamentului Politici pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului de Externe al României, al Institutului Cultural Român, al Ministerului Tineretului și Sportului, al Teatrului Național Ion Luca Caragiale din București, în parteneriat cu TVRI, TVR-Moldova, TV Moldova-1, Radio România Internațional, Radio Chișinău, Radio Trinitas, Trinitas TV, Uniunea Ziariștilor Profesioniști, site-ul www.inforo.md,  Eurodidactica SRL.

În susținerea artiștilor din Moldova din stânga Prutului s-au alăturat: Fundația Alexandrion, Fundația Sullabus, Asociația Tighina, Centrul Medical Eurodent, Torpedo Tours.