Spectacol-maraton al Teatrului Nottara la Cernăuți

Spectacol-maraton al Teatrului Nottara la Cernauti

Compartimentul Comunități Istorice din cadrul Direcției Generale Programe prin Reprezentanțe și în Comunitățile Istorice a Institutului Cultural Român a orgamizat în data de 24 noiembrie 2018, la Cernăuţi, în apropierea aniversării Centenarului Unirii Bucovinei cu România,  un spectacol-maraton al Teatrului Nottara din Bucureşti.

Spectacolul a fost compus din trei părți: recitalul de poezie al actorului Emil Boroghină, Sunt suflet în sufletul neamului meu – limba română e patria mea, piesa de teatru Vlaicu Vodă și piesa Despot Vodă, ambele în interpretarea actorilor Teatrului Nottara.

Recitalul de poezie românească susținut de actorul Emil Boroghină (scenariul Emil Boroghină, regia și ilustrația muzicală Alina Hiristea; coproducție: Teatrul Nottara și Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova) a reunit cele mai răsunătoare nume ale literaturii române, de la Grigore Ureche, Dosoftei și Miron Costin, Vasile Alecsandri și Mihai Eminescu, George Coșbuc și Octavian Goga, Tudor Arghezi și Lucian Blaga, până la Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Ioan Alexandru şi Ana Blandiana.

Seara a continuat cu piesele Vlaicu Vodă după Alexandru Davila (regia Alexandru Mâzgăreanu, scenografia Alexandra Mâzgăreanu) și Despot Vodă după Vasile Alecsandri (regia Alexandru Mâzgăreanu, scenografia Alexandra Mâzgăreanu), coproducții ale Teatrului Nottara, U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” și Asociației „Opera Prima”.

Spectacolul, ce a avut loc pe scena Palatului Academic din Cernăuți și a fost organizat în parteneriat cu Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Ucraina, a bucurat sutele de etnici români prezenți la eveniment.