Spectacol de teatru din România la Festivalul ITSelF

Spectacol de teatru din Romania la Festivalul ITSelF

În perioada 30.06 – 6.07. 2017, la Varşovia are loc cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru ITSelF. Printre spectacolele prezentate din mai multe ţări, se numără şi piesa Familii, coproducţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi a Departamentului de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Spectacolul va fi reprezentat sâmbătă, 1 iulie 2017, ora 20.00, la Teatrul „Ateneum” din Varşovia.

Spectacolul măsoară noțiunea de familie prin diverse probleme care, deși par comune, au conotații existențiale pentru om și societate. Doi frați vitregi sunt nevoiți să conviețuiască împotriva voinței lor, o tânără mamă se confruntă cu alcoolismul soțului ei, un frate și-o soră se reîntâlnesc cu ocazia decesului mamei lor, un cuplu tânăr trece prin momente de criză. Spectacolul chestionează conceptul de familie integrat în actualitatea secolului XXI. Urmărind evoluția acestor familii distincte, se pun sub lupă probleme actuale de interes social general, precum homosexualitatea, adopția, abuzul fizic și psihic, lipsa de comunicare. „Familii” este testimoniul celei mai strânse și sacre legături între oameni. Și totuși, ce reprezintă o familie în ziua de azi?

FAMILII, un spectacol de Eugen Jebeleanu. Reprezentație în limba română, cu supratitrare în polonă şi engleză,  Interpretează studenții Departamentului de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. Durata aproximativă: 1h 15min. Spectacol nerecomandat tinerilor sub 14 ani.