Sorin Zlat Quartet la prestigiosul club de jazz Ronnie Scott’s London

Renumitul pianist român Sorin Zlat propune o călătorie prin „Land of Dreams” la prestigiosul club de jazz Ronnie Scott’s London, marți, 24 septembrie 2019, de la ora 23:00, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Londra. Din componența Sorin Zlat Quartet mai fac parte Riley Stone-Lonergan (saxofon), Mikele Montolli (bas) și Andy Trim (tobe).

Sorin Zlat a început să lucreze la noul său album „The Land of Dreams” în 2018 și, de atunci, proiectul s-a bucurat nu numai de un meritat succes în România, dar a dat naștere unor noi colaborări Europa și Statele Unite. Cu stiluri care pornesc de la cool jazz, până la post-bop, latin, flamenco, funk, avangardă, proiectul este un testament al universalității muzicii, cu cei patru muzicieni veniți din generații și școli diferite de gândire, dar unificați de limbajul comun al jazzului.

Sorin Zlat s-a născut în 1985 dintr-o familie de muzicieni renumiți și a crescut înconjurat de sunetul muzicii clasice și contemporane. La vârsta de șapte ani, continuând în tradiția familiei sale, a studiat mai multe instrumente începând cu vioara și clarinetul. La vârsta de treisprezece ani a câștigat Olimpiada Națională de Muzică, iar doi ani mai târziu a fost prezentat ca solist cu Orchestra Filarmonică Română „Mihail Jora”. În 2009, a absolvit Universitatea de Arte George Enescu cu o diplomă în clarinet clasic. În acei ani universitari a început să experimenteze și apoi s-a îndrăgostit complet de jazz. Începând ca autodidact, influențele sale muzicale s-au orientat către lucrările lui Dizzy Gillespie, Keith Jarret, Miles Davis, Thelonious Monk, Bud Powell, Oscar Peterson și Chick Corea. Zlat a găsit pianul ca instrument sublim pentru a reflecta sentimentele sale cele mai interioare de compozitor și orchestrator, câștigând Marele Premiu la Concursul internațional de jazz pentru studenți din România din 2009.

Zlat și-a promovat realizările din carieră, ajungând la faza finalistă la competiții internaționale de elită, cum ar fi concursul internațional de pian de jazz Parmigiani Montreux din Elveția și Concursul de pian de jazz Nottingham din Regatul Unit. În 2015, a câștigat Marele Premiu la Jacksonville Jazz Piano Competition, Florida, Statele Unite. A avut șansa de a împărtăși scena cu mari artiști precum Kenny Garett, Lee Ritenour, Branford Marsalis, Lee Konitz, Roy Hargrove, Chris Potter, Chucho Valdes, Sonny Emory, Jeff Ballard, Dave Grusin, Ravi Coltrane și Leszek Mozdzer.

Ronnie Scott’s Jazz Club: 47 Frith Street, Soho, Londra, W1D 4HT.

Bilete se gasesc pe www.ronniescotts.co.uk.