Sorin Zlat la ediția 2023 a Festivalului Internațional Jaffa Jazz

UPDATE 7 octombrie 2023: În contextul stării de alertă din Israel, organizatorii Festivalului Jaffa Jazz au anunțat anularea tuturor concertelor de sâmbătă, 7 octombrie 2023, din motive de securitate. 

______

Muzicianul român Sorin Zlat participă, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, la Festivalul Internațional Jaffa Jazz, desfășurat în perioada 5 -7 octombrie 2023 în diverse spații din Tel Aviv-Yaffo. În urma succesului înregistrat de muzicienii români la edițiile precedente, organizatorii israelieni l-au selectat pe Sorin Zlat pentru a performa în cadrul programului internațional al ediției 2023, alături de importanți artiști din Israel și din străinătate.

Programul invitatului român în cadrul Festivalului va cuprinde cinci concerte de jazz, cu participarea artiștilor internaționali din program, împreună cu muzicieni israelieni:

5 octombrie, ora 21:30, ZOA Cultural Center Tel Aviv (str. Daniel Frish nr. 1), sala Meyerhoff

6 octombrie, ora 16:30, ZOA Cultural Center Tel Aviv (str. Daniel Frish nr. 1), sala Meyerhoff

6 octombrie, ora 21:30, ZOA Cultural Center Tel Aviv (str. Daniel Frish nr. 1), sala Meyerhoff

7 octombrie, ora 12:30, ZOA Cultural Center Tel Aviv (str. Daniel Frish nr. 1), sala Marlen

7 octombrie, ora 21:30, ZOA Cultural Center Tel Aviv (str. Daniel Frish nr. 1), sala Meyerhoff

Sorin Zlat este un pianist experimentat de jazz, clarinetist clasic, compozitor și aranjor, care a creat un repertoriu ce cuprinde piese de jazz standard și compoziții personale care variază de la muzică latină la jazz, pop și muzică clasică și sunt orchestrate pentru a reflecta stilul lui unic de interpretare. Sorin Zlat Trio a câștigat recunoaștere pe scena jazz-ului european și nord-american.

Festivalul Internațional Jaffa Jazz este o sărbătoare a multiculturalismului și a promovării păcii prin intermediul muzicii.