Soprana Cleopatra David, alături de Orchestra și Corul Societății Muzicale din Abingdon, cu sprijinul ICR Londra

Soprana română Cleopatra David și baritonul britanic Jack Lawrence Jones au fost soliștii concertului susținut de Orchestra și Corul Societății Muzicale din Abingdon sâmbătă, 10 iunie 2023, de la ora 19.30. Programul a cuprins poemele simfonice Vyšehrad și Vltava din seria Ma Vlast de Bedřich Smetana și tulburătorul Recviem German de Johannes Brahms.

Realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra, concertul a avut loc la Biserica St. Helen din Abingdon, situată pe malul Tamisei, o bijuterie arhitectonică ce are o istorie de aproape un mileniu, fiind un exemplu remarcabil al stilului gotic timpuriu.

Muzician, eseist, Cleopatra David a obţinut titlul de doctor cu o lucrare despre compozitori ai secolului XX inspiraţi de cultura şi muzica indiană, realizată sub îndrumarea compozitorului Octavian Nemescu, la Universitatea Națională de Muzică București. Activitatea sa profesională se desfăşoară în domeniul interpretării muzicii de cameră și de operă; a cântat sau susținut masterclassuri în România, Marea Britanie, Franța, Italia, Finlanda, Armenia și India. A susținut prezentări la conferințele: World Music Conference din Marea Britanie (Wolverhampton și Birmingham 2017 - 2021), Conferința Internațională Studii indiene şi perspective româneşti (Biblioteca Națională, București 2022) și în cadrul Internațional Internship University (online 2022).