„Sieranevada” de Cristi Puiu la Festivalul Internațional de Film de la Ierusalim

Sieranevada de Cristi Puiu la Festivalul International de Film de la Ierusalim Sieranevada de Cristi Puiu la Festivalul International de Film de la Ierusalim Sieranevada de Cristi Puiu la Festivalul International de Film de la Ierusalim

Cristi Puiu va participa cu „Sieranevada” la Festivalul Internaţional de Film de la Ierusalim, care se va desfăşura în perioada 7 - 17 iulie 2016, la Cinemateca din Ierusalim. Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține prezența filmului românesc de lungmetraj  în competiția internațională a festivalului. Filmul a fost nominalizat la Premiul Palme D'Or al ediției 2016 a Festivalului de Film de la Cannes.

Festivalul Internaţional de Film de la Ierusalim aniversează anul acesta 32 de ani, prima ediţie având loc pe 17 mai 1984, tot la Cinemateca din Ierusalim. În cele 10 zile de festival sunt proiectate în medie 150-200 de filme în cadrul secţiunilor: Panorama (producţii internaţionale), Documentary Films, The Jewish Experience (filme care abordează subiecte precum identitatea evreiască sau istoria evreilor), Spirit of Freedom (filme despre liberate şi drepturile omului), Television Dramas, New Directors şi Israeli Film (premiere ale producţiilor israeliene).

Printre invitaţii de onoare ai Festivalului, de-a lungul anilor, se numără Warren Beaty, Marcello Mastroiani, Robert de Niro, Roberto Benigni, Jane Fonda, Michael Haneke, Claude Lelouch, Lucian Pintilie sau Roman Polanski. 


Sinopsis Sieranevada: La trei zile după atacul terorist asupra redacției săptămânalului parizian Charlie Hebdo, și a 40 de zile după moartea tatălui său, Lary, un doctor de vreo 40 de ani e pe cale să-și petreacă duminica în familie, la o reuniune de comemorare a tatălui său. Dar lucrurile nu merg conform așteptărilor. Forțat să-și confrunte fricile și trecutul, să-și regândească locul în familie, Lary se vede constrâns să spună propria versiune a adevărului. 

Programul proiecțiilor:

Vineri, 08.07.2016, ora 21:45, Cinemateca din Ierusalim

Miercuri, 13.07.2015, ora 22:00, Cinemateca din Ierusalim

Vineri, 15.07.2016, ora 17:00, Cinemateca din Ierusalim

Sieranevada (2016, 173 minute, subtitrare în limbile engleză și ebraică)

Co-producție România- Franța- Bosnia și Herțegovina - Croația

Regia: Cristi Puiu

Distribuție: Mimi Brănescu, Judith State, Bogdan Dumitrache, Dana Dogaru, Sorin Medeleni

Fragment online: https://www.youtube.com/watch?v=QygM1lOHHQE  

Bilete: 9377* sau online http://jff.org.il/?CategoryID=1469&ArticleID=2211

Detalii suplimentare, programul întregului festival și bilete: http://jff.org.il/?CategoryID=172 .