Sezonul 2023 al „Concertelor Enescu” de la Londra, deschis cu un recital al pianistului Cristian Sandrin

Pianistul Cristian Sandrin va susține un recital joi, 9 februarie 2023, ora 19.00, la sediul Institutului Cultural Român de la Londra, în cadrul programului permanent „Concertele Enescu”, din 1 Belgrave Square.

Recitalul va cuprinde lucrări de F. Liszt - Două Sonete după Petrarca, E. Granados - La Maja y el Ruisenor, din suita Goyescas , G. Enescu - Sonata în fa# minor op. 24 nr. 1 , L. van Beethoven - Sonata op. 109 in Mi major și Fr. Chopin - Sonata nr. 3 in si minor op. 58.

Muzicianul Cristian Sandrin este stabilit în Marea Britanie, unde a obținut tilul de doctor la Royal Academy of Music, în 2019. A debutat pe scena londoneză la Wigmore Hall, concertând și la St-Martin-in-the-Fields, St James Piccadilly, Templul Masonic din Londra, Queen Elizabeth Hall, sau, în Italia, la Teatrul La Fenice din Veneția ori Palazzo Montepulciano. Elev al profesorilor Marina Dragomirescu și Cristan Dumitrescu, a absolvit Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti” din București, în anul 2012, și a continuat cu studii masterale și doctorale la Academia Regală de Muzică din Londra, unde a avut-o îndrumător pe prof. Diana Ketler. În prezent, studiază cu profesorul Grant William Nabore, la Academia Internațională de pian din Como, Italia.

Tânărul pianist Cristian Sandrin este laureat al mai multor concursuri internaționale și beneficiarul mai multor burse de studii în prestigioase academii de profil. Include în CV-ul lui o bogată activitate concertistică, camerală și solistică de un deceniu, pe plan european, precum și înregistrări media pentru instituții de profil din țară (Radio Romania Cultural, TVR, Trinitas TV) și de peste hotare (NHK-Japan, TVP Kultura-Polonia).

Accesul publicului este liber. Rezervări: eventbrite  

Foto: copyright John Batten Photography, sursa Cristian Sandrin