„Serile Lipatti“: Recital al pianistului norvegian Christian Ihle Hadland la Ateneul Român

Serile Lipatti Recital al pianistului norvegian Christian Ihle Hadland la Ateneul Roman

Pianistul norvegian Christian Ihle Hadland va susține două recitaluri la Ateneul Român, pe 8 și 9 octombrie 2015, de la ora 19.00, prezentate sub egida festivalului „Serile Lipatti“. Hadland va interpreta, în cadrul unui program integral Mozart, alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu și sub bagheta reputatului dirijor Camil Marinescu, Concertul pentru pian nr. 22 în mi bemol major, KV 482.

Institutul Cultural Român se numără printre partenerii evenimentului organizat de Asociația Art a la carte.

Christian Ihle Hadland, aclamat încă de la debut de presă drept „un muzician unic a cărui măiestrie ar trebui să fie auzită pe scenele de concert ale lumii", este considerat astăzi unul dintre cele mai importante talente ale noii generații de pianiști norvegieni. De la vârsta de 15 ani a cântat împreună cu Norwegian Radio Orchestra, după care a ajuns să concerteze alături de toate orchestrele importante din Norvegia. Între colaborările recente se înscriu concertele cu Swedish Radio Orchestra, Stockholm Philharmonic Orchestra, Danish Radio Orchestra, NDR Hannover, Helsinki Philharmonic și Swedish Chamber Orchestra.

În 2012 a fost numit BBC New Generation Artist și din acel moment a colaborat cu toate orchestrele BBC. În 2013 a efectuat un turneu de mare succes în Marea Britanie, împreună cu Bergen Philharmonic Orchestra, și în același an a apărut și în festivalul BBC Proms. A urmat debutul în Statele Unite, alături de Seattle Symphony Orchestra. Hadland a fost invitat de nenumărate ori să concerteze în săli renumite, precum Wigmore Hall, Cadogan Hall, Royal Albert Hall, și la mari festivaluri, cum sunt Risør Kammermusikkfest, Schleswig-Holstein Musik Festival, Kissinger Sommer, Cheltenham Music Festival și Bath Music Festival. În 2009 Stavanger Chamber Music Festival îl coopetează pe Hadland în calitate de codirector artistic.

Casele de discuri Simax Classics și Naxos lansează mai multe albume în interpretarea pianistului norvegian. Albumul scos în 2013 de Simax Classics cuprinde mai multe concerte pentru pian de Mozart și este nominalizat la premiul Spellemann, echivalentul norvegian al premiului Grammy.

Festivalul Serile Lipatti continuă secțiunea sa internațională sub denumirea Lipatti Evenings, proiect ce face parte din programul ,,Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Sponsor principal: BCR Erste Private Banking
Parteneri: Institutul Cultural Român, Filarmonica George Enescu
Sponsori: Hotel Duke, Boutique Restaurant Chocolat, FloriCuDrag.ro
Partener media principal: România Liberă
Parteneri media: Observator Cultural, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Căminul, Allgemeine Deutsche Zeitung, www.calendarevenimente.ro, www.orasulm.eu, www.bucuresteni.ro, festivaluri-romanesti.ro

Un număr limitat de bilete mai este încă disponibil prin rețeaua www.bilete.ro și partenerii acesteia: oficiile Poștei Române, magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos. Biletele pentru 8 octombrie pot fi cumpărate de pe http://www.bilete.ro/comanda.asp?eveniment=7589, iar pentru 9 octombrie de pe http://www.bilete.ro/comanda.asp?eveniment=7590.

Contact: Asociația Art a la carte, 021 222 3931, lipattievenings@gmail.com
www.lipatti-evenings.ro
www.facebook.com/serilelipatti