SEGHEDIN. Simpozion și lansare de carte, organizate cu ocazia Zilei Limbii Române

Un amplu eveniment cultural va fi organizat vineri, 10 septembrie, de Filiala Seghedin a ICR Budapesta, alături de Consulatul General al României la Seghedin, eveniment cultural dedicat celebrării Zilei Limbii Române (31 august).

Programul serii, realizat de Catedra de Limba şi literatura română a Facultăţii Pedagogice „Juhász Gyula”, din cadrul Universității din Seghedinîn colaborare cu Asociația Culturală a Românilor din Seghedin va fi compus din două paneluri, după cum urmează:

ora 17.30: Simpozionul „Versuri și muzică despre limba română”, cu participarea interactivă a celor prezenți. Moderator conf. dr. Mihaela Bucin, şefa Catedrei de Limba şi literatura română a Facultăţii Pedagogice „Juhász Gyula”, din cadrul Universității din Seghedin.

ora 18.30: Lansarea volumului „Pachetul”, publicat la Timișoara, sub coordonarea prof. univ. dr. Otilia Hedeșan, de la Universitatea de Vest din Timişoara, în prezența acesteia. În paralel, publicul va avea ocazia să urmărească un scurt film documentar cu profil etnologic, oferit de invitații noștri din România.

Accesul va fi permis pe baza invitației oficiale.