Sebastian Burneci Quartet în premieră la „We Jazz Bodrum”

Sebastian Burneci Quartet aduce acorduri de jazz românesc pe Marea Egee, într-unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de jazz din Turcia, We Jazz Bodrum. Concertul inedit al trupei românești de jazz va avea loc vineri, 25 august 2017, începând cu orele 17:30, pe un vas care se va deplasa de-a lungul peninsulei Bodrum. Evenimentul este cel mai mare de acest gen programat vara, în regiunea egeană din sud-vestul Turciei.

Sebastian Burneci Quartet reunește talentați reprezentanţi ai tinerei generaţii de jazzmani români recunoscuţi pe plan naţional şi internaţional. În componenţa cvartetului intrӑ prim trompetistul Sebastian Burneci alături de contrabasistul Răzvan Cojan, foarte activ în evenimente de jazz internaţionale precum Jazz Wien Tunel, Beijing Fest Golden Jazz, Express Jazz Club London, Vortex Jazz Club din Londra, tânărul pianist și trombonist Florin Radu și Marius Ciupitu, membru fondator și baterist al prestigioaselor grupuri Mandinga și BaLaKo.

Repertoriul este alcătuit din muzică originală, compozițiile fiind semnate de Sebastian Burneci, iar stilul abordat este o fuziune de jazz cu muzică electronică și elemente de world music.

Sebastian Burneci este unul dintre cei mai reprezentativi muzicieni ai generației sale. Deopotrivă prim trompetist și solist al Big Band-ului Radiodifuziunii Române și cel mai tânăr membru angajat permanent, Sebastian Burneci este parte integrantă a celor mai importante înregistrări și producții live din ultimii 15 ani. Născut la Constanța în 1983 într-o familie de muzicieni, fiul unuia din membrii fondatori ai legendarei trupe rock Roșu și Negru, Sebastian Burneci este câștigătorul a șase distincții cu Locul 1 consecutive la Olimpiadele Naționale de Muzică din România.

Având la bază formarea muzicii clasice dobândită în cadrul cursurilor Colegiului Național Regina Maria din Constanța, Sebastian Burneci este absolvent al Conservatorului Prins Claus din Olanda și membru activ al unor ansambluri de renume precum big band-ul de tineret condus de Peter Herbolzheimer. A devenit astfel un membru activ al scenei de jazz internaționale. În domeniul muzicii comerciale colaborează cu cele mai mari nume ale României precum Ștefan Bănică Jr., Loredana sau Direcția 5, dar și cu artiști internaționali, precum Nicole Scherzinger sau Robbie Williams. Sebastian Burneci este fondatorul și directorul muzical al ansamblului Bucharest Jazz Orchestra, singurul big band privat cu activitate permanentă din România.

Festivalul Internațional de jazz We Jaz Bodrum este organizat de Hakan Erdogan Productions, sub egida Ministerului Culturii şi Turismului din Republica Turcia, cu sprijinul logistic al Primăriei Bodrum și cu susținerea acordată de Camera de Comerț și Industrie Bodrum pentru campania de promovare a festivalului. Aflat la prima ediție, We Jaz Bodrum se desfășoară în perioada 20 iulie – 30 august 2017, concertele fiind programate a avea loc în diferite spații publice, istorice și culturale ale peninsulei Bodrum (Castelul Bodrum, Amfiteatrul Antic din Bodrum, vapor). La prima ediție a festivalului vor susține concerte artiști de jazz din SUA, Coreea de Sud, Franța, Germania, Olanda și România.

Concertul de deschidere al festivalului a fost susținut, luni, 26 iunie 2017, la Teatrul Antic Bodrum, de celebra artistă de origine marocană, Hindi Zahra. Al doilea concert a avut loc în data de 27 iunie 2017, pe scena de concerte a Castelului Bodrum, având-o ca invitată pe cântăreața de jazz Karsu. Apreciată pentru concertele de la New York Carneige Hall și North SeaJazz Festival, artista de origine turcă și olandeză - Karsu – este câștigătoarea prestigiosului premiu al competiției de jazz EdisonJazz/World 2016 din Olanda.

Hakan Erdogan Productions organizează evenimente prestigioase în Turcia de peste 20 de ani. Printre acestea, cele mai importante ar fi Jazz at Breakfast, Bach Days (eveniment ce a debutat în 1998), Mozart Days (debutat 2002) și alte concerte în locații surprinzătoare.

Prin sprijinirea participării Sebastian Burneci Quartet la Bodrum, ICR Istanbul se află la prima colaborare cu Festivalul International We Jazz Bodrum și la a doua colaborare cu un eveniment de jazz inițiat de Hakan Erdogan Productions. Prima colaborare a avut loc în anul 2012, când ICR Istanbul a sprijinit prezența lui Marian Petrescu Trio la Festivalul Internațional Jazz at Breakfast.