Seară literară la ICR Berlin, cu scriitorul Jan Cornelius

Institul Cultural Român „Titu Maiorescu" din Berlin organizează joi, 13 octombrie 2016, în ciclul „Cartea Lunii la ICR Berlin", o seară literară avându-l ca invitat pe scriitorul, traducătorul și jurnalistul cultural Jan Cornelius.

Autorul va citi din recentul său roman „Narrenstück oder das Wundern des Dolmetschers beim Betrachten der Welt" -  „Piesa Nebunilor - sau uimirea traducătorului la o privire asupra lumii".

Considerat la apariția sa, în anul 2013, unul din romanele cele mai hazlii ale sezonului, romanul lui Jan Cornelius reprezintă o satiră la adresa dictaturii, dar și o imagine amară a laturilor sumbre ale acesteia. Lectura bilingvă, în interpretarea autorului, va fi urmată de o discuție a acestuia cu publicul.

Jan Cornelius (n. la Reșița, pe 24 februarie 1950) este scriitor de limbă germană, traducător, dramaturg, stabilit din 1977 în Germania. A studiat limbile franceză și engleză, după care a lucrat ca profesor de liceu la Duisburg și Düsseldorf. Din anul 2000 lucrează ca liber profesionist. A scris proză satirică, poezii, cărți pentru copii și librete pentru spectacole de cabaret. A colaborat la publicații precum Eulenspiegel și Nebelspalter și scrie satire, glosse, piese de teatru radiofonic pentru diferite posturi de radio, în principal pentru Westdeutscher Rundfunk, difuzate în special prin emisiunea „Auf ein Wort".

Evenimentul va avea loc la sediul ICR Berlin, Reinhardstrasse 14, 10117, de la ora 19.00.