Seară francofonă la ICR New York

Institutul Cultural Român de la New York , în colaborare cu Misiunea Permanentă a României la ONU, organizează miercuri, 21 martie 2018, în intervalul orar 19.00-21.00, la sediul său din 200 East 38th Street, New York, N.Y. 10016, un eveniment de mare vizibilitate prin care se celebrează evenimentul "La Soirée de la Francophonie", cu ocazia Zilei Internațională a Francofoniei.

Evenimentul artistic - care, prin conținut, este, totodată, dedicat Centenarului Marii Uniri de la 1918, actul de naștere al statului național unitar român - va consta într-un recital susținut de trei cunoscuți și apreciați muzicieni: soprana Felicia Filip, acompaniată de violoncelistul Anton Niculescu și pianistul Cristian Niculescu.

Repertoriul, cu o durată de aproximativ 60 de minute, aduce un omagiu compozitorilor francezi : Claude Debussy, Hector Berlioz, Camille Saint-Saëns, Erik Satie si  români:  George Enescu, C. Dimitrescu, Eduard Claudella - și unui american la fel de celebru - Leonard Bernstein (de la a cărui naștere se împlinesc, anul acesta, 100 de ani):

Cel de-al doilea eveniment muzical va avea loc în data de 21 martie 2018,  în cadrul recepției organizată la Misiunea Permanentă a României la ONU, începând cu ora 20.30.