SEARA DE FILM LA ICR - Scurtmetraje de Paul Negoescu

Joi, 22 noiembrie, de la ora 19.00, la Institutul Cultural Român va avea loc proiecţia scurtmetrajelor Examen, Acasă şi Târziu de Paul Negoescu.

Examen (12 minute, 2006). În distribuţie: Tudor Aaron Istodor şi Maria Dinulescu. Filmul a fost nominalizat la Premiile „Gopo", la categoriile „Cel mai bun film de scurt metraj" şi „Tânără Speranţă" (pentru rolul interpretat de Tudor Aaron Istodor) şi a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun scurt metraj la Festivalul Internaţional de Film BucharEST, Premiul pentru cel mai bun regizor şi Premiul pentru cel mai bun rol masculin (Tudor Aaron Istodor) la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc cineMAiubit, Premiul pentru cel mai bun regizor la muuuvi International Film Festival şi Premiul pentru cel mai bun film de scurt metraj la B-EST Film Fest, Premiul Special al Juriului la Festivalul de Film 7 Arte, Menţiune de onoare la NYU Next Reel International Student Film Festival (New York). Scurt metrajul Examen a fost selectat în peste 30 de festivaluri internaţionale de film, la New York, Rio de Janeiro, Seagate Foyle, Cambridge, Swansea Bay, Montecatini, Salento, Teplice, Viena, Berna.
Acţiunea din Acasă (14 minute, 2007) se petrece în perioada sărbătorilor de iarnă. În film joacă actorii Gabriel Spahiu, Marian Ralea, Monica Mihăescu, Ana Covalciuc, Cristi Olesher. Filmul a fost selectat în 8 festivaluri internaţionale desfăşurate la Londra, Montpellier şi Milano, dar şi în România (Anonimul, Transilvania şi DaKino).
În Târziu (22 minute, 2007), un tânăr jurnalist primeşte ca sarcină de serviciu realizarea un reportaj în fostul său liceu. Din distribuţie fac parte Andrei Mateiu, Tudor Aaron Istodor, Constantin Diţă, Monica Mihăescu, Mihaela Sirbu, Simona Ghiţă, Diana Cavallioti.

Paul Negoescu (n. 1984) a absolvit anul acesta Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti. Din filmografia sa fac parte Examen (2006), Acasă (2007), Radu + Ana (2007), Târziu (2007), Scurta plimbare cu masina (2007) şi Fabulosul Destin al lui Toma Cuzin (2007), aflat în post-producţie.

Filmele vor fi prezentate de criticul Andrei Gorzo.

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.