SEARA DE FILM la ICR - Cinci scurtmetraje transatlantice de Bogdan George Apetri

Luni, 3 septembrie, de la ora 19.00, la Institutul Cultural Român vor fi proiectate, în prezenţa autorului, cinci scurtmetraje de Bogdan George Apetri. Evenimentul are loc în cadrul programului Seara de Film. Scurtmetrajele prezentate – Corny (2002), The Arrival of the Train at the Station (2002), Crossing (2003), A Very Small Trilogy of Loneliness / O foarte scurtă trilogie a singurătăţii (2006), Last Day of December / Ultima zi din decembrie (2006) – s-au bucurat de selecţii şi distincţii la numeroase festivaluri internaţionale de gen.  În deschiderea proiecţiei va vorbi criticul de film Mihai Fulger.
Accesul publicului este liber.


Bogdan George Apetri
s-a născut la Piatra Neamţ, a studiat Dreptul şi a practicat doi ani ca avocat. În 2000 a realizat, ca producător şi scenarist, un mediumetraj pentru Televiziunea Română. La vârsta de 25 de ani s-a înscris la Universitatea Columbia (S.U.A.), unde a absolvit recent un dublu masterat în regie şi imagine de film. Producţiile sale au participat la numeroase festivaluri (Clermont - Ferrand, Rotterdam) şi au obţinut premii importante. Cu filmul A Very Small Trilogy of Loneliness / O foarte scurtă trilogie a singurătăţii (2006) tânărul cineastul român s-a numărat printre finaliştii naţionali de la Oscarurile studenţeşti oferite de Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice. 
Detalii despre scurtmetrajele proiectate:


Corny
Corny este un motiv de a trăi la fel de bun ca oricare altul.
Premiat la Tambay Florida Film Festival (SUA)

The Arrival of the Train at the Station
Filmul fraţilor Lumière refăcut dintr-o perspectiva modernă.
Selectat la Festivalulul de Film Underground de la Washington D.C, (SUA) şi la Festivalul de Film CinéRail, Paris

Crossing
O întâlnire improbabilă între un bărbat şi o fată în metroul newyorkez.
Premiat la Festivalul de Film de la Morbegno (Italia), selectat la Festivalul Internaţional de Film Urban de la Teheran (Iran) şi la Festivalul Internaţional Crossroads (Oregon, SUA)

A Very Small Trilogy of Loneliness / O foarte scurtă trilogie a singurătăţii
Trei perspective, acelaşi moment, acelaşi sentiment. Selectat la Festivalurile Internaţional de Film de la Clermont-Ferrand (Franţa), Rotterdam (Olanda), Munchen (Germania), Edinburg (Marea Britanie), Anonimul, (România), Praga(Cehia)

Last Day of December / Ultima zi din decembrie

O reîntoarcere acasă e strâns legată de evenimente şi întrebări din trecut, dar ce înseamnă totul pentru prezent?
Premiul Juriului la Festivalul de Film Independent de la Aarhus (Danemarca) şi la Festivalul Internaţional de Film de la Brooklyn (SUA)
Selectat la Festivalurile Internaţionale de Film de la Rotterdam, Aubagne şi Paris (Franţa), (SUA), Montreal (Canada), TIFF (România), Teheran, Santa Barbara (California), Ankara (Turcia)