Scurtmetrajul "Verigheta" de Gabriel Achim la a treia ediție a Festivalului European de Scurtmetraje de la Ottawa

În perioada 26-28 mai se desfășoară la Ottawa cea de-a treia ediție a Festivalului European de Scurtmetraje. Festivalul este un proiect EUNIC Canada/Ottawa (Rețeaua institutelor culturale naționale din UE) - a cărei președinție anuală este deținută, în acest an, de Institutul Cultural Român, prin dna Silvana Bolocan (Ambasada României la Ottawa) - , în parteneriat cu Institutul de film canadian, Delegația Uniunii Europene la Ottawa și alte misiuni diplomatice europene.

Festivalul prezintă, pe parcursul a trei seri, 21 de filme scurte din cinematografia europeană, grupate pe tematici: „Love and Lost" (povești scurte despre dragoste și relații) pe 26 mai, „Carry on" (povești despre greutățile vieții, ambiția de a reuși și succes), pe 27 mai și „Wonder Full" (o perspectivă nouă asupra lumii moderne). România este reprezentată în prima seară a Festivalului prin filmul Verigheta al regizorului Gabriel Achim. Participarea în Festival este sprijinită de Institutul Cultural Român.

Încă de la început, Festivalul european de film scurt a prezentat interes pentru publicul cinefil canadian, primele două ediții fiind desfășurate cu casa închisă. Anul acesta, festivalul va putea răspunde cererii publicului și va avea loc într-un nou spațiu, în cadrul centrului cultural Arts Court din centrul orașului Ottawa, care va putea acomoda un public mai numeros.

Mai multe informații pot fi obținute de pe site-ul Institutului de film canadian.