Scurtmetrajul „Tamara, echelon”, regizat de Kristina Cepraga, premiat pentru cele mai bune costume

Filmul de scurtmetraj „Tamara, echelon" (r: Kristina Cepraga Goodwin) s-a  aflat pe lista filmelor nominalizate în cadrul festivalului internațional de film The International Filmmaker Festival of World Cinema, desfășurat în perioada 26 noiembrie – 3 decembrie 2016, la Milano. Scurtmetrajul a fost nominalizat la trei categorii: cel mai bun rol feminin, cel mai bun montaj, cele mai bune costume, la ultima categorie fiind premiat.

Scurtmetrajul „Tamara, echelon" este o comedie neagră, cu elemente suprarealiste, care tratează cu umor întâlnirea dintre  doamna Tamara şi domnul Gelu, doi văduvi care se întâlnesc la cimitir, plângându-şi consorţii decedaţi. Regizorul filmului, Kristina Cepraga Goodwin, se raportează la personaje astfel: Tamara este în primul rând o metaforă pentru mine, dar de fapt este o văduvă în vârstă ce trăiește într-o comunitate pestriță de locatari și care, ca multe alte femei de vârsta ei, are un ritual - acela de a merge la cimitir. Cultul Morții este punctul central al personajului, asa cum regăsim frecvent în religia ortodoxă.

Din distribuție fac parte actorii: Camelia Zorlescu (nominalizată pentru cel mai bun rol feminin), Dan Condurache, Carmen Tănase, Puiu Lăscuș, Vali Popescu, Ana Sileanu, Ion Paliu, Alina Moscu, Oltin Hurezeanu, Eduard Cîrlan. Kristina Cepraga și Alina Moscu sunt producătorii acestui film, scenariul este semnat deKristina Cepraga și de Copel Moscu, iar  echipa tehnică este formată din: Mihnea Lupan - editor, Daniel Șerbănică - director de imagine, Gabriel Scîrlet - regizor muzical. Filmul a fost selectat și în cadrul Festivalulului Internațional de Film din Los Angeles, care s-a desfășurat între 13 și 15 noiembrie 2015.

Participarea regizoarei Kristina Cepraga Goodwin a fost susținută de Institutul Cultural Român.