Scurtmetrajele „Mon ami” și „Călătorie la oraș” la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv

În perioada 25 iunie – 1 iulie 2023 va avea loc, la Cinemateca din Tel Aviv, cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Internațional de Film Studențesc. În cadrul acestei ediții, scurtmetrajul românesc „Mon ami”, în regia Carinei Dașoveanu, a fost selectat pentru a fi proiectat în cadrul competiției internaționale, în data de 28 iunie, de la ora 16:30, iar „Călătorie la oraș”, în regia lui Corneliu Porumboiu, a fost selectat pentru a fi proiectat în cadrul unei secțiuni speciale dedicată regizorilor consacrați, în data de 30 iunie, de la ora 17:15.

„Mon ami” (2021), regia Carina Dașoveanu
Sinopsis: Marius este un regizor de film de succes care se află în proces de casting pentru noul său proiect. Deși pare că le are pe toate, Marius își dă seama că se simte din ce în ce mai nefericit. Se simte pierdut până când îl întâlnește pe Stelian, un băiat de etnie romă de paisprezece ani, care îl face pe Marius să se redescopere.

Parcursul festivalier al fimului include:
- Angers European First Film Festival
2023 Nominee Best European Short Film
Best European Student Film

- Transilvania International Film Festival
2022 Nominee Best Short Film
Best Short Film

- Sarajevo Film Festival
2022 Nominee Best Student Film
Competition Programme - Student Film.

Încă din copilărie, Carina-Gabriela Dașoveanu a obținut premii jucând pe scenele de teatru din Constanța, Timișoara, Cluj, San Remo. A fost admisă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, București, la Facultatea de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, și la alte cinci facultăți de film de top din Anglia. Carina și-a continuat studiile la UNATC unde a fost admisă prima. În prezent, Carina este masterandă la Arta Regiei de Film, UNATC.

Carina-Gabriela Dașoveanu a fost invitată de partenerii israelieni să susțină, în cadrul Festivalului, după proiecția filmului „Mon ami” și sesiunea de Q&A, un atelier de film cu titlul„Working with child actors”. Pe perioada deplasării la Festival, Carina Dașoveanu va participa și la proiecţii de film, întâlniri profesionale și master classes oferite de specialişti în domeniu.

„Călătorie la oraș”, (2003), regia Corneliu Porumboiu
Sinopsis: Un învățător timid și un șofer descurcăreț își părăsesc satul pentru a lua de la oraș, aflat în sărbătoare-aniversară, un computer conectat la internet și un colac pentru closetul primarului.