Scurtmetraje NexT realizate de femei, cu femei si despre femei la ICR

În luna martie, NexT te invită la o proiecție de scurtmetraje realizate de femei, despre femei. Luni, 21 martie, de la ora 18.00, vino la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38) să vezi o selecție de filme despre femei ce descoperă pentru prima dată armele seducției, femei posesive, femei care visează la celebritate, femei în căutarea fericirii. Proiecția este realizată cu sprijinul Institutul Cultural Român.
Filmele din program au făcut parte din competiția Festivalului NexT, în perioada 2007-2010. Durata proiecției este de 90 de minute. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile (capacitatea sălii este de aproximativ 150 de locuri). Cea de-a cincea ediție a Festivalul International de Film NexT va avea loc între 6 și 10 aprilie, în București, la Cinema Scala, Cinema Elvira Popescu și Mansarda Cărturești.
Vor fi proiectate scurtmetrajele:

Grown Up/ Femeie în toată firea
Israel, 2008, 20', color, regia Dana Neuberg
Shira, o tânără de 15 ani, învață o lecție importantă despre noua ei putere ca femeie. Aflată în perioada dificilă dintre copilărie și adolescență, Shira descoperă lumea sexualității, a geloziei și a seducției. Când prietenul mamei ei ajunge mai devreme la întâlnire, seara scapă de sub control și multe limite sunt încălcate.
Happiness/ Fericire
USA, 2006, 11', 35 mm, color, regia Sophie Barthes
Este fericirea de vânzare? Într-o seară, dupa serviciu, Iwona intră într-un magazin ciudat și cumpără o cutie cu fericire, cu care trebuie să se decidă ce vrea să facă.

Candy Darling
Belgia, 2008, 27', color, regia Silvia Defrance
Peste o comunitate matriarhală mică și izolată, situată în deșert, domnește Mama, o mașteră maniacă și frustrată. Pentru a-și păstra puterea asupra lui Candy Darling și Daddy Cane, aceasta creează intenționat un infern psihologic, care îi duce pe toți protagoniștii în pragul nebuniei, iar descompunerea absolută devine inevitabilă.
Cleaning Lady's Dreams/ Visele unei femei de serviciu
Belgia, 2007, 15', color, regia Banu Akseki
De dimineață până seara, Gul dă cu aspiratorul, freacă și curăță. Mereu în slujba altora, viața ei se scurge făra nicio bucurie. Întâmplător, Gul își întrezărește singurătatea și disperarea propriului suflet.
The Ballad of Betty & Joe / Balada lui Betty & Joe
Australia, 2008, 12', color, regia Martha Ansara
În fiecare dimineață, Betty cutreieră orașul pentru a li se alătura colegilor ei cântăreți ambulanți în pasajul subteran, încercând să-și câștige traiul. Dar câștigurile ei sunt modeste și, ca situația să fie și mai rea, noul paznic, Joe, încearcă să-i confiște vioara. În timp ce Betty viseaza la glorie și bani, Joe visează la dopuri de urechi – ceva, ceva tot o ieși.