„Scris/Nescris” regizat de Adrian Silișteanu la Brussels Short Film Festival

În perioada 30 aprilie - 2 mai se desfășoară Brussels ShortFilm Festival. Anul acesta se împlinesc 20 de ani de existență!

În program: peste 300 de scurtmetraje, 3 competiții pentru a lua pulsul planetei cinema, noaptea scurtmetrajelor, proiecții în aer liber, proiecții pentru cei mici, ateliere... și lista continuă.

Și printre toate acestea, un film românesc: Scris/Nescris în regia lui Adrian Silișteanu concurează în competiția Internațională. Din cauza unei probleme de indentitate, Pardică, un rom de 50 de ani, riscă să-și piardă fiica, proaspătă mămică.
Este ocazia de a descoperi și de a întâlni viitorii mari realizatori ai următorilor 20 de ani și de a celebra versiunea scurtă a cinematografiei.

Adrian Silişteanu a lucrat ca director de imagine cu regizori cunoscuti ai cinematografiei românești printre care: Adrian Sitaru (Pescuit sportiv, Din dragoste, cu cele mai bune intenţii, Domestic, Ilegitim) si Silviu Purcărete la pelicula Undeva la Palilula. Tot Adrian Silișteanu a semnat imaginea filmului Live, regizat de Vlad Păunescu.

Adrian Silișteanu este un director de imagine care iubeste scurtmetrajul. Dovadă stau filmele: Valuri, Colivia, Chefu’, Excursie şi Artă regizate de Adrian Sitaru; Superman, Spiderman sau Batman şi Un alt Crăciun în regia lui Tudor Giurgiu; Stopover regizat de Ioana Uricariu.