Scriitorul român T.O. Bobe, la „Noaptea literaturii europene” din Dublin

Noaptea literaturii europene de la Dublin, organizată în acest an sub titlul ”Words on the Street”, va cuprinde o serie de lecturi din celebri autori europeni, susținute de personalități ale scenei culturale irlandeze. Cu acest prilej, România este reprezentată de autorul T. O. Bobe, cu un fragment de proză scurtă din „Cea mai frumoasă femeie din lume”, în traducerea lui Alistair Ian Blyth. Textul va fi citit joi, 7 septembrie 2017 la Dublin Writers’ Museum de către Rick O’Shea, prezentator irlandez de radio la Radio Televiziunea Irlandeză și coordonatorul celui mai mare club de lectură din Irlanda - The Rick O’Shea Book Club.

Prezența României la prestigiosul eveniment, cu frecvență anuală, este susținută de Institutul Cultural Român și Ambasada României la Dublin, în parteneriat cu clusterul EUNIC din capitala Irlandei. Organizatorul principal este Dublin UNESCO City of Literature, iar țările participante vor fi Germania, Italia, Marea Britanie, Franța, Spania, Austria, Danemarca, Malta, Polonia și România.

T. O. Bobe s-a născut în 1969 la Constanţa. În 1995 a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. A fost, pe rând, magaziner în portul Constanţa, secretar literar la Teatrul Mic din Bucureşti, redactor şi scenarist de televiziune, copywriter, iar în prezent este scriitor liber-profesionist. Volume individuale: Bucla (Univers, 1999), Darul lui Moş Crăciun (Humanitas, 2003), Cum mi-am petrecut vacanţa de vară (Polirom, 2004, 2007; Humanitas, 2011), Centrifuga (Polirom, 2005), Contorsionista (Humanitas, 2011). Volume colective: Tablou de familie (Leka-Brâncuş, 1995), Cartea cu bunici (Humanitas, 2007), Bookătăria de texte şi imagini (Clubul Ilustratorilor, 2009), Lexikon der sperrigen Wörter (Merz & Solitude, 2010), Primul meu job (Art, 2011). Volume traduse: Zentrifuge (Merz & Solitude, 2004).

Pentru mai multe detalii vizitaţi www.icr-london.co.uk și www.facebook.com/ICRLondon/.