Scriitorii Dan Coman, Florina Iliş şi Dan Lungu, invitaţi la Târgul Internaţional "Lumea Cărţii" de la Praga

Ediţia a XXV-a a Târgului de Carte şi Festivalului Internaţional "Lumea Cărţii" de la Praga va avea loc în perioada 9-12 mai 2019. 

Evenimentul are loc în incinta Palatului Expoziţional Holešovice, găzduind anual peste 50.000 de vizitatori şi aproximativ 50 de expozanţi străini.

Tema ediţiei din acest an este: Memorie şi amintiri, invitate de onoare fiind ţările Americii Latine.

Ţinând cont de proximitatea geografică şi de relaţiile culturale excepţionale dintre România şi Cehia, ţara noastră este prezentă în mod tradiţional la manifestare cu un stand organizat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Praga şi Centrul Naţional al Cărţii, în cadrul căruia vor avea loc lecturi publice, întâlniri cu scriitorii români, prezentări de carte şi dezbateri.

Invitaţii Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale la ediţia din acest an a Târgului "Lumea Cărţii" de la Praga sunt scriitorii români Dan Coman, Dan Lungu şi Florina Iliş.

Evenimentele vor fi transpuse pentru public în limba cehă de către traducătoarea Jitka Lukešová şi profesoarele de limba şi literatură română la Universitatea Carolină din Praga, Jarmila Horáková şi Libuše Valentová,.


Programul evenimentelor românești la Târgul de Carte "Lumea Cărții" Praga 2019:

Vineri, 10 mai

18.00 | Standul României

Dan Coman, lectură din traducerea în limba cehă a poemelor sale. Moderare și traducere: Jitka Lukešová. Participă la discuție: Florina Iliș, Dan Lungu.

Sâmbătă, 11 mai

12.00 | Standul României

Dan Lungu, prezentare în limbă cehă a romanului „Pâlpâiri”. Moderare și traducere: Jarmila Horáková

14.00 | Standul României

Florina Iliș, lectură și dezbatere pe baza romanului „Cartea numerilor”. Moderare și traducere: Libuše Valentová

15.00 | Standul României

Întâlnire a autorilor români cu editori și cititori din Cehia. Participă: Florina Iliș, Dan Lungu, Dan Coman.

Evenimentele sunt organizate de către Ministerul Culturii și Identității Naționale în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Praga.