Scriitori români invitaţi la Târgul de Carte de la Leipzig

Miercuri, 13 martie 2013, ora 18.30, la Ambasada României din Berlin va avea loc o lectură susținută de scriitoarele Gabriela Adameşteanu şi Doina Ruşti, cu participarea traducătorilor Georg Aescht şi Jan Cornelius.
Organizat de Forumul Româno-German şi sprijinit de Institutul Cultural Român de la Berlin, evenimentul se înscrie într-o tradiţie conform căreia scriitorii prezentaţi la importantul Târg de Carte de la Leipzig sunt invitaţi şi la Berlin pentru a citi din operele lor, oferind astfel publicul berlinez posibilitatea unei discuţii mai detaliate.
Astfel, scriitoarea Gabriela Adameşteanu va citi din romanul Drumul egal al fiecărei zile, în traducerea lui Georg Aescht. Romanul a apărut în luna februarie a acestui an la cunoscuta editura germană Schoeffling &Co., la care a este publicată şi Juli Zeh, una dintre cele mai în vogă scriitoare germane din acest moment. Romanului i s-a decernat în anul 2010 premiul Jean Monnet pentru literatură europeană. Gabriela Adameşteanu a mai primit pentru acest roman premiul de debut al USR şi Premiul Academiei Române.
Scriitoarea Doina Ruşti va prezenta romanul Lizoanca, volum apărut în luna martie la editura Horlemann, în traducerea lui Jan Cornelius. Scriitoarea Doina Ruşti a primit numeroase distincții, printre care Premiul Academiei Române pentru roman.
La Târgul de Carte de la Leipzig este invitat şi artistul vizual Nicu Ilfoveanu, cu volumul Găsiţi și pierduţi / Found and Lost. Artistul se află pe lista scurtă a concursului „Best Book Design from all Over the World”, un proiect organizat de Fundaţia Buchkunst. De asemenea, vor fi prezenți la târg scriitorii Radu Vancu și Daniel Bănulescu.

Standul României la Târgul de carte de la Leipzig este organizat de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național.