„Scriitori români. Chipuri și taine“ - fotografii de Mircea Struţeanu la ICR

Joi, 3 martie 2011, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „Scriitori români. Chipuri și taine" de Mircea Struţeanu. Expoziția va fi prezentată de criticul literar Eugen Negrici, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București.
Imaginile a 55 de scriitori români contemporani, fotografiați de Mircea Struțeanu în decursul a zece luni, compun o poveste de atmosferă, scrisă „clic cu clic":
„Portrete. Scriitori. Furt de suflete, alb-negru, cu aparatul de fotografiat. Sunt oameni iubiţi de ceilalți pentru ce scriu, pentru cum scriu. Numele lor stau pe coperţile cărţilor şi, uneori, sună la fel de familiar ca numele prietenilor. Numele acestea au chipuri, iar chipurile au taine. În drumul printre scriitori, am trecut dincolo de priviri şi de gesturi, căutând punctul acela unic în care o expresie a feţei sau o poziţie a trupului dezvăluie literatura. O expoziţie în care, dincolo de generaţii şi genuri literare, forţa imaginii caută forţa cuvântului." – Mircea Struțeanu

Mircea Struțeanu (n. 1984) a realizat expozițiile de fotografie „Lumea Largă" (2009, www.lumealarga.ro) și „Where are you Aral Sea?" (2010). Proiectul „Scriitori români. Chipuri și taine" este descris de artist drept un rezultat al întâlnirii dintre propria pasiune pentru fotografie și înclinația către literatură a familiei sale.
Expoziția este deschisă în perioada 3-17 martie 2011.
Detalii despre autor: www.struteanu.com