Scriitoarea Aura Christi participă la Bookcity Milano

Scriitoarea Aura Christi a fost invitată să participe la Bookcity Milano, în cadrul unui eveniment care se va desfășura în data de 16 noiembrie 2019, la Biblioteca Siam, unde va susține o prelegere având ca temă romanul în versuri Geniul inimii/ Il genio del cuore (editura Rediviva 2019, traducere de Maria Floare Pop, prefață de Francesco Corsi).

În data de 17 noiembrie 2019, autoarea va susține o prelegere și un recital public despre roman, pentru comunitatea românească din Milano.

De asemenea, în zilele de 15 și 18 noiembrie 2019, autoarea va susține întâlniri cu scriitori, editori și presă de specialitate, în vederea promovării proiectului și inițierii de proiecte viitoare, în parteneriat cu ICR.

Bookcity Milano este o inițiativă promovată de municipalitatea orașului Milano și Asociația BookCity Milano (Fundația Corriere della Sera, Fundația Giangiacomo Feltrinelli, Fundația Arnoldo și Alberto Mondadori, Fondazione Scuola per Librai Umberto și Elisabetta Mauri), căreia i s-a alăturat AIE (Asociația editorilor italieni), în colaborare cu AIB (Asociația bibliotecilor italiene) și ALI (Associazione Librai Italiani).

Cea de-a 7-a ediție a Bookcity Milano se va desfășura în perioada 15-17 noiembrie 2019 și va cuprinde cca 1300 de evenimente, care se vor defășura pe tot teritoriul orașului, pe durata a trei zile în care scena culturală milaneză se va dedica pe deplin lecturii și scrisului. Vor avea loc întâlniri, seminarii, prezentări de carte, prelegeri, discuții și spectacole tematice, organizate ca urmare a strânsei colaborări între bibliotecile publice și private și colecțiile vizate pentru descoperirea și îmbunătățirea culturii lecturii.