Școală de vară la Pădureni pentru proiectul de țară „România mea!”

Scoala de vara la Padureni pentru proiectul de tara Romania mea!

În perioada 11-20 august 2017, la Centrul de Agrement Pădureni, județul Covasna, aparținând Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna, se va desfășura a doua ediție a proiectului de țară „România mea!”, organizat sub forma unei școli de vară pentru tinerii din comunitățile istorice.

Evenimentul este organizat cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român, prin Direcția Românii din Afara Granițelor, al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Covasna și Consiliului Local al orașului Covasna.

În cadrul acestui proiect vor participa 5 conferențiari recunoscuți în diferite domenii, alături de 40 de tineri din Basarabia, împreună urmând să identifice și să definească o strategie de abordare a problematicii identității culturale și naționale românești, în condițiile în care societatea românească și, mai ales, tinerii trebuie să răspundă unor provocări permanente.

Cu această ocazie, vor fi susținute prelegeri în 12 august, de către Alexandru Rotaru, activist civic, cu tema „Clivajele și oportunitățile parcursului european al Basarabiei”, în 13 august, de către istoricul Constantin Corneanu, istoric, cu tema „Prăbușirea Imperiului Sovietic și evoluția geopolitică a României post-decembriste” și de către conf. univ. dr. Horea Poenar, în 14 și 15 august, cu tema „Formele contemporane ale discursului public”.

În perioada 14 –16 august, Carmen Ivanov va susține, împreină cu tinerii participanți, o serie de ateliere de retorică și public speaking.