Școala de joacă sărbătorește Ziua Universală a Iei

În perioada 21-24 iunie Școala de Joacă din România va organiza cea de-a 2 a ediție a Zilei Universale a Iei,Tradițiilor, Jocurilor și poveștilor românești pentru copii.

Evenimentul dedicat copiilor va avea loc între orele 11-13 și 17-20, în perioada 21-22 iunie, în Parcul Cismigiu (în cadrul Festivalului Internațional de Folclor – Muzici și tradiții) iar în perioada 23-24 iunie la Bistro 77 (strada Polona 77). În colaborare cu Protecția copilului sector 6, la Conacul Golescu Grant, în perioada 23-24 iunie, orele 11-13, se va organiza o tabără de joacă românească.

Copiii sunt invitați să se îmbrace în ie sau în bluza albă și să se joace românește pentru a arată întregii lumi frumusetea jocurilor, obiceiurilor și meșteșugurile noastre tradiționale. Evenimentul Școala de Joacă susține IA românească, jocurile și poveștile românești ca fiind adevăratele valori la care ar trebui să se întoarcă.

Caloianul, Paparudele, Podul de Piatră, Baba Gaia, Baba Garba, Țurca, Lapte gros, Alunelu, Batistuta… sunt doar câteva din jocurile noastre tradiționale pregătite pentru aceste zile de joacă românească. Copiii vor modela în lut, vor confecționa păpuși din lemn, ață și pânză, coronițe de sânziene, vor coase semne pe Ie, vor dansa și cânta românește.

Intrarea este liberă, ținuta obligatorie: ie sau bluză albă.

Mai multe infomații la adresa de Facebook: https://www.facebook.com/ScoalaDeJoaca?fref=ts sau la telefonul 0734547551 (Școala de joacă).