Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. 100 de ani în 100 de minute – Adrian Naidin Quartet

Joi, 29 noiembrie 2018, va avea loc concertul Quartetului Adrian Naidin intitulat „100 de ani în 100 de minute“ la Yongsan Art Hall din Seul, eveniment organizat de Ambasada României în Republica Coreea în colaborare cu Institutul Cultural Român. Vor fi abordate teme tradiționale, dar în maniera jazz-ului contemporan. Spectacolul este un amestec de tradițional și avangardă, tehnic și non-conformist, un excelent experiment acustic al unor muzicieni cu personalități și cariere de excepție. Repertoriul quartetului va cuprinde o serie de melodii din repertoriul Mariei Tănase, redate în maniera jazz-ului contemporan.Muzicienii sunt: Adrian Naidin, voce și violoncel, revelația ultimilor ani în spațiul cultural românesc; Sorin Zlat, singurul român premiat în cei 30 de ani de prestigioasă istorie a celui mai important concurs de jazz din Statele Unite, The Great American Jazz Piano Competition; Eugen Amarandei, unul dintre cei mai tehnici și mai inspirați contrabasiști ai României și Gabriel Bălașa, un muzician inventiv și imprevizibil, testat în formule avangardiste și în proiecte acustice insolite care și-a lansat recent albumul solo Natural Groove.

Evenimentul înglobează atât concertul Quartetutului, cât și o expoziție documentar-fotografică (sub motto-ul „100 de ani de la Marea Unire“, însumând un număr de aproximativ 35 de documente și fotografii relevante pentru Marea Unire din 1918, din colecțiile și fondurile documentare ale Arhivelor Naționale), un stand de promovare a României (expunere de albume cu obiective culturale și turistice reprezentative din România, broșuri turistice) și o ceremonie – Vin d’honneur după concert.

„Pân’ la rai“ reprezintă un proiect de excelență, aplaudat pe scene prestigioase, inclus pe coloana sonoră a unui film aspirant la Oscar (The Necessary Death of Charlie Countryman, 2014), compoziție valoroasă ce se apropie de teme tradiționale, pentru a le explora profunzimile, redându-le viață în cele mai dinamice sunete ale jazz-ului contemporan.