„Săptămâna Filmului Românesc“ la Skopje și Belgrad

Ambasada României la Skopje, Ambasada României la Belgrad și Institutul Cultural Român organizează „Săptămâna Filmului Românesc“, în perioada 22 mai – 8 iunie 2023, la Cinemateca din Skopje, Macedonia de Nord, și la Centrul Cultural Belgrad (KCB), Serbia.

La Skopje, evenimentul se va desfășura în perioada 22-30 mai 2023 și va începe cu proiecția filmului Oameni de treabă, regia Paul Negoescu. Invitați în deschiderea evenimentului sunt Radu Romaniuc, scenarist al filmului Oameni de treabă și Oana Tudor, scenarist și actor, care vor răspunde întrebărilor publicului în cadrul întâlnirii moderate de directorul Cinematecii, Vladimir Angelov. Filmele vor fi proiectate în limba română, cu traducere în macedoneană și engleză.

În cadrul „Săptămânii Filmului Românesc“ la Skopje vor fi proiectate și filmele: Pentru mine tu ești Ceaușescu / You Are Ceaușescu to Me, regia Sebastian Mihăilescu, la 23 mai; Întregalde, regia Radu Muntean, la 25 mai; Touch me Not, regia Adina Pintilie, la 26 mai; R.M.N., regia Cristian Mungiu, la 27 și 30 mai.

La Belgrad, evenimentul se va desfășura în perioada 5-8 iunie 2023 și va începe cu proiecția filmului Oameni de treabă, regia Paul Negoescu, avându-l ca invitat pe actorul Grigore Marin, protagonist filmului R.M.N.. Proiecția va fi urmată de o sesiune de Q&A cu publicul.

Filmele proiectate la Belgrad vor fi: R.M.N, regia Cristian Mungiu, Touch me Not, regia Adina Pintilie, Pentru mine tu ești Ceaușescu, regia Sebastian Mihăilescu, Oameni de treabă, regia Paul Negoescu, Potemkiniștii, regia Radu Jude, Tipografic Majuscul, regia Radu Jude.