Săptămână a Dramaturgiei Româneşti la Belgrad

În perioada 16 – 20 aprilie, la Belgrad se desfăşoară Săptămâna Dramaturgiei Româneşti, eveniment organizat de Teatrul Naţional din Belgrad în parteneriat cu Institutul Cultural Român. Cea mai mare instituţie teatrală din Belgrad deschide, cu "Săptămâna dramaturgiei româneşti", o serie de lecturi publice, montări şi întâlniri dedicate dramaturgiei europene contemporane.

Vor fi prezentate piese care au fost puse în scenă la numeroase teatre din lume şi au fost premiate la importante festivaluri internaţionale : Romania 21 de Ştefan Peca, Eu când vreau să fluier, fluier de Andreea Vălean
, Sado Maso Blues Bar de Maria Manolescu, Kebab de Gianina Cărbunariu şi Vitamine de Vera Ion. Vineri, 18 aprilie, la Teatrul Naţional din Belgrad va avea loc o întâlnire cu autorii Gianina Cărbunariu, Vera Ion, Ştefan Peca şi Andreea Vălean.

O motivaţie a alegerii acestor autori este, conform organizatorilor, faptul că piesele lor abordează teme familiare publicului din această regiune: tranziţia şi felul în care oamenii i se adaptează, dileme ale tinerilor confruntaţi cu două sisteme de valori, aderarea la Uniunea Europeană şi percepţiile asupra acesteia.


Contact media: Serviciul de presă al ICR, tel. 031 7100 625, e-mail: biroul.presa @ icr.ro