Salonul de poezie cu Magda Cârneci şi Agnes Gerner, la ICR Stockholm


Salonul de poezie de la ICR Stockholm îşi redeschide porţile anul acesta marţi, 21 februarie, la ora 18.00, avându-le drept invitate pe Agnes Gerner şi Magda Cârneci, două poete a căror operă este marcată în egală măsură de vitalitate intelectuală şi sensibilitate profundă. Cele două îşi vor lectura propriile poezii, moment urmat de un dialog între ele.

Agnes Gerner (n. 1984), locuieşte la Stockholm, unde lucrează în prezent ca bibliotecară la Biblioteca Regală. Agnes a fost nominalizată în 2014 la Premiul pentru Debut al ziarului Borås și a primit Premiul Katapult pentru volumul de poezii Skall.

Motivaţia juriului sună astfel: "Pentru modul in care Agnes Gerner cântă în volumul său "Skall" despre melancolie, naştere şi moarte. Poezia ei aminteşte de legătura dintre om şi animal: rosul şobolanilor, respiraţia calului şi furişarea vulpii din noi."

Agnes Gerner a mai colaborat cu ICR Stockholm, fiind invitată să participe la ediţia din anul 2015 a Atelierului de Traduceri, dar şi în contextul prezentării rezultatelor colaborării ei cu poetul Dmitri Miticov în cadrul atelierului de la Kristianstad şi Malmö.


Magda Carneci (n. 1955) este scriitoare română, poetă, eseistă şi autoare de proză. După revoluţia din decembrie 1989 s-a implicat activ pe scena culturală şi politică românească. În prezent este preşedinte al P.E.N. - Clubului Românesc. O parte din poeziile sale au fost traduse în engleză, olandeză şi franceză. Romanul Magdei Cârneci, FEM, a fost nominalizat la mai multe premii naţionale în anul 2011. A publicat de asemenea mai multe eseuri despre artele culturale şi vizuale. Textele ei au fost traduse în treisprezece limbi şi publicate în mai multe antologii şi reviste internaţionale. Poeziile Magdei Cârneci au fost traduse în limba suedeză de către Inger Johansson.

 Participanţi: Magda Cârneci şi Agnes Gerner

Conferenţiar: Jonas Ellerström

Lectura: Christian Fex


Lectura poeziilor se va face în suedeză şi română. Discuția pe marginea lor se va face în limba engleză.

Intrarea este liberă!


Adresa:

ICR Stockholm

Skeppsbron 20