Romanian Cultural Resolution - documentary la cea de-a 54 a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia

Marţi, 31 mai 2011, în Noua Galerie a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia a avut loc vernisajul proiectului Romanian Cultural Resolution - documentary, autori: Adrian Bojenoiu şi Alexandru Niculescu.

Proiectul propune o platformă de documentare şi cercetare a contextului artistic contemporan din România, urmărind soluţiile şi tendinţele pe care artele vizuale le-au dezvoltat în ultimii ani, făcând să se vorbească atât despre o renaştere şi o reformare a discursului artistic contemporan, cât şi despre un întreg ansamblu de probleme sau situaţii care ilustrează precaritatea condiţiei artistului în contextul local şi nuanţarea celui global în faţa ideii de spectacol şi mercantilism.

RCR - documentary cuprinde o arhivă video formată dintr-o serie de interviuri cu artişti şi curatori români, catalogul „Romanian Cultural Resolution" publicat de Hatje Cantz şi vernisarea pe 1 septembrie a proiectului invitat „The Last Analog Revolution, a Memory Box", curatori Ştefan Constantinescu şi Xandra Popescu.

Expoziţia este deschisă în perioada 4 iunie - 27 noiembrie 2011, de marţi până duminică, între orele 10:00 – 18:00.

Proiectul este finanţat de Institutul Cultural Român şi Ministerul Afacerilor Externe şi realizat în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Partener media: illy

www.clubelectroputere.ro
www.facebook.com/electroputere
www.e-flux.com/shows/view/9352
http://www.hatjecantz.de/controller.php?cmd=detail&titzif=00002848&lang=en