„România prezentată tinerilor elevi”, la ICR Beijing

Romania prezentata tinerilor elevi, la ICR Beijing

 ICR Beijing a organizat în data de 27 iulie 2017, în parteneriat cu Organizața Micilor Ambasadori Culturali, evenimentul „România prezentată tinerilor elevi”.

La eveniment au participat profesori și peste 35 de elevi de școală generală din China.

Domnul Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing, le-a prezentat mai întâi obiectivele institutului de la Beijing și sălile sale, apoi a avut loc o prezentare despre România enciclopedică în limba chineză, despre cultura țării noastre, despre mari scriitori și artiști români . Elevii chinezi au fost foarte curioși și au pus numeroase întrebări.

La finalul evenimentului, după ce invitații au vizitat expoziția „Ia, tezaur strămoșesc”, o elevă a prezentat un moment artistic de teatru tradițional chinezesc.

Menționăm că încă din 2015, ICR Beijing are un parteneriat cu Organizația Micilor Ambasadori Culturali, organizând evenimentul „Două ore în România”, iar reprezentanții împreună cu profesorii și elevii din cadrul acesteia participă frecvent la evenimente culturale pe care le organizează institutul.

Organizația Micilor Ambasadori Culturali promovează evenimente extra-școlare în rândul copiilor chinezi cu rezultate foarte bune la învățătură și are parteneriate cu diverse instituții, centre culturale și ambasade din diferite țări.

Evenimentul are la bază promovarea culturii României, prin prezentarea atât a personalităților din țara noastră, cât și a frumuseților naturale, a oamenilor, a tradițiilor românești.