România, prezentă la Festivalul de Film European «Vox populi»

Membru al EUNIC, Consulatul General al României la Lyon readuce producția cinematografică românească în atenția cinefililor din Lyon. Programul celei de-a treia ediții a Festivalului de Film European «Vox populi», care se desfăşoară în perioda 16-19 martie 2022, cuprinde proiectarea a zece filme recente care scot în evidenţă într-un mod cutremurător, uneori umoristic, provocările societăţii contemporane: mişcările naţionaliste şi populiste, inegalităţile, criza migratorie, schimbările climatice.

La ediţia din acest an a Festivalului de film «Vox populi» participă opt instituţii europene cu sediul la Lyon care au propus cele zece pelicule.

În seara inaugurală din data de 16 martie 2022 a fost prezentat filmul «Woman at War», o coproducţie Islanda-Franţa-Ucraina, în regia lui Benedikt Erlingsson.

În cadrul ediției din acest an, România va prezenta filmul „Parking”, o producţie 2019, în regia lui Tudor Giurgiu. Proiecţia filmului va avea loc sâmbătă, 19 martie 2022, ora 10.30, la Institutul Goethe din Lyon (18 rue François Dauphin 69002 Lyon).

Intrarea este gratuită, pe bază înscrierii prealabile la adresa: info-lyon@goethe.de sau la numărul de telefon: 04 72 77 08 88.

Festivalul «Vox populi» este organizat de Uniunea Europeană a Institutelor Culturale Naţionale (EUNIC), Liga Internaţională împotriva Rasismului şi Antisemitismului din Auvergne-Rhône-Alpes (LICRA), Grupul Regional de Acţiuni Cinematografice (GRAC) și Casa Europenilor din Lyon, cu sprijinul Institutelor Culturale și Consulatelor Generale membre ale EUNIC-Lyon.

Pentru mai multe informaţii despre Festivalul «Vox populi» puteţi accesa link-urile: www.grac.asso.fr/evenements/2745-vox-populi sau www.facebook.com/goetheinstitut.lyon