România la Târgul Cărţilor Bune de la Wrocław

Romania la Targul Cartilor Bune de la Wroclaw Romania la Targul Cartilor Bune de la Wroclaw Romania la Targul Cartilor Bune de la Wroclaw

În perioada 1  4 decembrie, s-a desfășurat la Wrocław, cea de-a 25-a ediție a Târgului Cărţilor Bune, în programul Capitalei Culturale Europene 2016. Institutul Cultural Român de la Varșovia a participat, pentru prima dată, la această sărbătoare a cărții.

La standul românesc au fost expuse și oferite spre vânzare publicului o serie de volume și publicații apărute în Polonia în ultimii ani, de asemenea dicționare și albume. Pe rafturile standului au fost expuse toate traducerile din literatura română în limba polonă, editate în Polonia prin programele TPS și Publishing Romania.

În dorinţa stimulării publicului polonez spre lectura cărţilor româneşti, în acelaşi timp a editurilor poloneze spre abordarea tematicii românești în planul editorial viitor, au fost distribuite materiale de promovare a literaturii române și a traducerilor în limba polonă, publicate recent sau anunțate pentru anul 2017, broşuri despre programele de profil ale ICR şi despre editurile din România. 

Standul a beneficiat de o grafică special concepută, atractivă, care să atragă atenția publicului asupra spațiului românesc din Târg.

Târgul Cărţilor Bune de la Wrocław constituie, alături de târgurile de carte de la Cracovia şi Varşovia, unul dintre cele mai importante şi apreciate evenimente de acest gen din Polonia. Această ediție a Târgului de la  Wrocław a prezentat o amplă ofertă de carte poloneză, aducând în program întâlniri cu scriitori, dezbateri, prelegeri, expoziții, precum şi un bogat program de ateliere de creaţie pentru tineri şi copii. Elementul constant al Târgului a fost concursul cu premiul „Pióro Fredry" acordat editorilor pentru cea mai bună carte a anului. Locul în care s-a desfășurat manifestarea este Hala Stulecia (Centennial Hall), una dintre capodoperele arhitecturii secolului XX şi cea mai faimoasă lucrare a modernismului din Wrocław, spaţiu dotat cu numeroase facilităţi moderne pentru expozanţi şi public.