România la Forumul Cultural de la Beijing – CEEC

Romania la Forumul Cultural de la Beijing - CEEC

În perioada 8-14 mai 2016 se desfășoară primul forum de cooperare în domeniul cultural, ce are ca scop îmbunătățirea relațiilor și a schimburilor interculturale între China și țările central și est-europene.

La eveniment sunt prezenți peste 150 de reprezentanți ai unor prestigioase instituții culturale din țara gazdă, dar și peste 100 de delagați din țări precum Albania, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Macedonia, Polonia, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.

România este reprezentată de către Institutul Cultural Român prin Cristina Liberis, secretar general adjunct, împreună cu directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac.

Timp de 5 zile, urmează să fie dezbătute tendințele actuale din muzică, artele spectacolului, dans, arte vizuale și programe culturale pentru copii.

În cadrul primei întrevederi ce a avut loc pe data de 8 mai, Institutul Cultural Român a lansat invitația de participare, către cei mai importanți reprezentanți ai instituțiilor culturale din China, la un eveniment similar în țara noastră. Propunerea a fost acceptată de către delegații chinezi prezenți la Forumul Cultural de la Beijing.

 

„Acest forum reprezintă o platformă pentru experții în domeniul cultural, care îi va ajuta să își exprime convingerile și să fie cunoscuți.  Totodată, întâlnirile din aceste zile vor sta la baza legăturilor noastre culturale viitoare și ne vor ajuta să exploatăm la maximum potențialul schimburilor culturale dintre țările noastre." - Ding  Wei, vice ministru al Culturii din China. Această întâlnire de la Beijing este considerată drept cel mai important eveniment cultural al momentului din China.