România la Festivalul Filmului European din Regatul Hașemit al Iordaniei

România participă la cea de-a 31-a ediție a Festivalului Filmului European din Regatul Hașemit al Iordaniei, desfășurată în perioada 12-22 septembrie 2019, cu proiecția filmului Câinele japonez, în regia lui Tudor Cristian Jurgiu,  programată în data de 16 septembrie 2019 la Amman la Al-Hussein Cultural Centre.

Avându-i în rolurile principale pe actorii Victor Rebengiuc și Șerban Pavlu, pelicula Câinele japonez (2013) a fost selectată pentru a reprezenta România la cea de-a 87-a ediție a Premiilor Oscar, categoria cel mai bun film străin. Victor Rebengiuc a câștigat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal la cea de-a opta ediție a Premiilor Gopo, în 2014, pentru rolul din acest film.

Festivalul Filmului European este unul dintre cele mai ample și mai longevive proiecte ale clusterului EUNIC Iordania, fiind organizat anual de Delegația Uniunii Europene în Regatul Hașemit al Iordaniei, în colaborare cu EUNIC Amman. Participarea României la Festival este organizată de Ambasada României în Regatul Hașemit cu sprijinul Institutului Cultural Român. În ultimii ani, România a fost o prezență constantă și apreciată.

Informații suplimentare: www.euffjordan.com