ROMA. “Maria, Regina României”, seară de film românesc pentru cinefilii italieni

Accademia di Romania in Roma, împreună cu Ambasada României în Republica Italiană și cu asociația culturală ProEvent invită publicul vineri, 24 iulie 2020, de la ora 21.00 (ora locală), la Casa del Cinema (arena deschisă ”Ettore Scola”, Largo Marcello Mastroianni, 1 - Roma), la o seară de film românesc.

“Maria, Regina României”, peliculă lansată în 2019, se constituie într-o mărturie a tumultului social și a frământărilor politice trăite de Europa de la finele primului Război Mondial.  În regia lui Alexis Sweet Cahill, filmul prezintă zbuciumul celei mai iubite regine a românilor, iubită tocmai pentru că se identifică cu durerea şi cu nevoile unei ţări aflate în război, în pericol de a-şi pierde integritatea şi graniţele. Prezintă un moment istoric crucial, primăvara anului 1919 - anul Conferinţei de Pace de la Paris. Personaj cheie, iubit, controversat, dar şi invidiat, Regina Maria a ştiut să îşi folosească toate atuurile și în special “arma” cea mai puternică de pe pământ – iubirea - pentru înfăptuirea visului nostru secular, România Mare.

Proiecția filmului va fi făcută cu subtitrare în limba italiană, iar accesul publicului se va face de la ora 20.30 (ora locală) pe baza rezervării făcute, începând cu ora 19.00 la recepția arenei, în limita locurilor disponibile, în conformitate cu regulile de protecție și siguranță a publicului.

Evenimentul se bucură de susținerea Institutului Cultural Român, a Asesoratului pentru Creștere Culturală – Roma Capitală și a Zètema Progetto Cultura - Villa Borghese; în colaborare cu Rai Cinema și 01 Distribution